Wednesday, May 22, 2013

Condamnarea lui Becali- miza electorala si economica

Becali este un personaj simpatizat de multi oameni deoarece este vazut ca un om milostiv, caruia ii pasa de cei amarati, ca un om din popor, ca un om religios. Condamnarea lui la inchisoare este privita de oameni ca o mare nedreptate, ca o razbunare din partea unor politicieni.

Inainte de pronuntarea sentintei, Victor Ponta si-a anuntat simpatia fata de Becali. Ce inseamna acest lucru dpdv electoral? Inseamna automat procente in plus pt un Victor Ponta, a carui credibilitate a scazut dramatic dupa ce nu si-a respectat promisiunile fata de sindicate si fata de cei care l-au ajutat sa ajunga premier. Ponta se grabeste sa dea liber la exploatarea gazelor de sist , la exploatarea aurului de la Rosia Montana si la privatizarea= instrainarea ultimelor resurse ale Romaniei, demonstrand ca este din acelasi aluat mucegait ca si predecesorii sai, MRUngureanu, Boc, si ca si presedintele demis, Traian Basescu.
Fiind insa smecher din fire, asa cum din pacate sunt toti politrucii din Romania, Ponta a prins momentul favorabil pt a mai primit voturi in plus- simpatia publica aratata de el lui Becali, privit ca o victima a regimului tiranic basist.
Sa nu uitam insa ca VPonta a declarat de curand ca doreste o lege prin care sa poata mai usor confisca averile oamenilor, evident ii trebuie o astfel de lege deoarece motii din Apuseni nu sunt de acord sa isi cedeze terenul catre compania "canadiana" ce doreste sa ne fure aurul. Ponta nu este altceva decat un bolshevic oportunist cu o gandire la fel de dictatoriala ca si a lui Basescu, insa in varianta mai prefacuta si mai lustruita.

Nu e exclus ca diferiti politicieni sa incerce un troc electoral cu Becali- eliberarea/gratierea lui, contra sustinerii lui Becali in viitoarele alegeri prezindentiale. Iar Ponta cu siguranta se vede in functia de presedinte al Romaniei. Sa nu uitam ca Becali nu a fost doar condamnat la inchisoare, ci I S-AU RESTRANS ANUMITE DREPTURI ELECTORALE, adica nu poate candida la presedentie fiind astfel eliminat din competitia politica, la fel cum a fost eliminat si Adrian Nastase.
Adevarul este ca romanii s-au saturat pana peste cap de toate partidele si ca credibilitatea acestora a ajuns aproape de zero, de aceea victimizarea lui Becali e un motiv de trezire din letargie pentru "pedepsirea" vinovatului Basescu, printr-un vot acordat celui care va face dreptate victimei. Si cine ii va face dreptate lui Becali? Ponta cel bun :))) ......


Economic vorbind, nu pot sa nu observ ca s-a declansat un adevarat razboi impotriva afaceristilor romani din domeniul agricol/imobiliar. Becali este doar cel mai cunoscut afacerist din acest domeniu, atacat in ultima vreme, insa sa ne amintim de scandalul carnii de cal, de aflatoxina cerealelor . Unul din dosarele deschise contra lui Becali e cel cu avicola Iasi, dosar in care iarasi e acuzat de tot felul de infractiuni cu nume exotic, privite insa de public ca fiind "razbunare politica" si anume "complicitate la abuz in serviciu".
Adevarul este ca se doreste distrugerea agriculturii romanesti si mai ales a afaceristilor romani din acest domeniu.
 Sa ne mai amintim si ca din 2014 strainii vor avea dreptul sa cumpere teren agricol in Romania si se doreste impiedicarea afaceristilor romani sa cumpere teren, ca terenul Romaniei sa ajunga la straini. Si ce chilipir pe straini- 2000 $ ha agricol in Romania, teren de cea mai buna calitate agricola in Europa, in timp ce in Vest, un teren mult inferios calitativ, costa in jur de 30.000 $ pe ha.
http://www.cotidianul.ro/mihai-anghel-producator-agricol-e-razboi-domnule-dar-nu-se-mai-trage-cu-pusca-210475/



No comments: