Wednesday, March 4, 2015

Cati bani au fost cheltuiti ca elevii sa se reinscrie la ora de religie

http://activenews.ro/ministerul-educatiei-a-cheltuit-820-de-milioane-de-lei-pe-cererile-pentru-ora-de-religie-ce-se-putea-face-cu-acesti-bani-daca-nu-exista-decizia-ccr_1888981.html

Ministerul Educaţiei a cheltuit 820 de milioane de lei vechi pe cererile pentru ora de religie. Ce se putea face cu aceşti bani dacă nu exista decizia CCR

Autorul: Ioana Ivan în ActualitatePrima pagină 4 martie, 2015 

În data de 12 noiembrie 2014, Curtea Constituţională a hotărât modificarea procedurii de participare la ora de religie în şcoala românească. Astfel, această disciplină devine opţională, părinţii fiind nevoiţi să completeze o cerere tip până la data de 6 martie 2015 dacă doresc ca şi în viitor copii lor sa beneficieze de studierea acestei materii.
Mulţi părinţi şi profesori şi-au exprimat dezaprobarea faţă de această decizie oficială. Printre ei se numără şi profesorul de religie Daniel Pătrăşcanu care afirmă că noua reglementare nu face decât să cheltuie inutil resurse care puteau fi folosite altfel.
Pentru a dovedi acest lucru, profesorul Pătraşcanu(FOTO) face nişte calcule simple. Astfel, acesta afirmă că doar pentru redactarea şi punerea la dispoziţie a cererilor de înscriere la ora de religie s-a alocat suma de 82.200 de lei, adică 820 de milioane de lei vechi.
Acesta se întreabă ce se putea face cu aceşti bani. „Ce putea ministerul să facă cu aceşti bani? Poate 900 de ghiozdane complet echipate, ar fi determinat 900 de copii să nu renunţe la şcoală, reducând din rata îngrijorătoare a abandonului şcolar, a cărui cauză principală este sărăcia.
Poate achiziţia de centrale termice pentru câteva şcoli, care sunt finalizate, şi care nu sunt date în folosinţă pentru că nu mai sunt fonduri, ar fi reprezentat o modalitate mai înţeleaptă de folosire a acestor bani”, scrie el într-un editorial din Vrancea Media.
http://vranceamedia.ro/parintele-daniel-patrascanu-campioni-ai-democratiei-sau-atei-in-razboi-cu-dumnezeu/
Acesta spune că această sumă se va mări, pentru că Emil Moise, cel care a obţinut decizia CCR a cerut ca procedura de înscriere să se facă în fiecare an.
Profesorul Pătrăşcanu îl acuză de ipocrizie şi pe Remus Cernea, cel care în numeroase rânduri s-a plâns de tăierile abuzive de copaci.
„Pentru a obţine o tonă de hârtie este nevoie de 22 de copaci maturi, iar cele 5480 de topuri folosite pentru înscrierea elevilor la ora de religie, reprezintă 301 copaci mai puţin în pădurile patriei. Ca şi în celălalt luptător pentru libertatea de conştiinţă, susţineţi ca înscrierea copiilor la ora de religie, să se facă în fiecare an. Adică, mai pe româneşte, puneţi drujba, în fiecare an, pe alţi 300 de copaci”, afirmă preotul.
Daniel Pătrăşcanu le transmite un ultim mesaj celor care luptă pentru scoaterea religiei din şcoli: „domnilor, cu tot respectul, nu aveţi şi nu aţi avut niciodată în vedere progresul societăţii româneşti, mersul ei spre mai bine, sunteţi în război personal cu Dumnezeu şi încercaţi să atrageţi, pe cât mai mulţi români în lupta voastră”.

1 comment:

Unknown said...

https://silviupricope.wordpress.com/2015/02/05/mobilul-ascuns-din-spatele-atacurilor-asupra-bisericii-ortodoxe-romane/