Sunday, August 26, 2012

Cati tigani sunt in Romania, markeri genetici ADN tiganesc

Multa lume ajunge la blogul meu cautand ADN tigani si vrand sa afle ce markeri genetici au tiganii. Chestia asta am spus-o intr-unul din filmele mele despre unguri, in care demonstram ca romanii sunt o alta rasa decat tiganii. Din pacate filmul nu mai poate fi vizualizat pt ca a fost sters in mod abuziv de pe youtube. De aceea am decis sa scriu si aici cateva din informatiile prezentate in filmul meu.
Tiganii sunt genetic indieni din India. Ei au migrat in Europa in urma cu cateva sute de ani, din regiunea aflata acum la granita dintre India si Pakistan, in special din provinciile PUNJAB, RAJASTAN, HARIANA SI GUJARAT.
Markerii genetici ai tiganilor:
-cromozomul Y al barbatilor tigani are markerul numit -haplogrupul H,
-cromozomul Mitocondrial al femeilor si barbatilor tigani are markerul numit haplogrupul M.

Lingvistii au stabilit si ei ca limba vorbita de tigani este un dialect al limbii punjabi.


Hainele tiganilor sunt confectionate traditional din matase imprimata, ceea ce iarasi este specific Indiei, si in special zonelor de Nord si Nord-Vest din India, adica exact de unde spun geneticienii ca ar proveni tiganii.


Din pacate exista anumite ONG-uri, finantate de grupuri rasiste din alte tari, care doresc sa acrediteze ideea ca in Romania ar fi mai multi tigani decat sunt declarati oficial. Aceste ONG-uri, printre care cele finantate de SOROS, incearca sa creasca in mod abuziv numarul de persoane din Romania care ar fi tigani, incluzand in aceasta categorie si oamenii foarte saraci.
In realitate, numarul de tigani din Romania este mai mic decat cel declarat oficial, nu toti cei care se considera pe ei insisi tigani avand markerii genetici specifici Indiei, adica H si M.
Din pacate, de-a lungul timpului, alti oameni, ajungad foarte saraci, au fost in mod abuziv considerati tigani si au ajuns sa creada despre ei insisi ca ar fi tigani.
Si in prezent asistam la acelasi proces de "tiganizare" fortata a oamenilor foarte saraci, ONG-urile oferind chiar bani celor ce vor sa se declare tigani.

In 2002 numarul de tigani declarati oficial era de 535.140.
In 2011 numarul de tigani declarati oficial si dat ca provizoriu era de 619.007.
In data de azi, 27 august 2012, INS inca nu a dat un numar definitiv al etnicilor tigani, si vorbeste despre 247.058.

Din studiile genetice vazute de mine pana acum pot sa va spun ca un procent extrem de mic din mostrele ADN colectate din Romania au markerii genetici tipici tiganilor, procentul acela fiind chiar mai mic decat procentul cetatenilor romani de etnie tiganeasca declarati oficial.
In concluzie, numarul de tigani din Romania este apropiat de cel dat de statistici si undeva sub 3% din totalul populatiei Romaniei.

No comments: