Friday, August 7, 2015

Despre legea stalinista initiata de Crin Antonescu si efectele ei




http://www.ziaristionline.ro/2015/07/26/elie-wiesel-vrea-inchisoare-si-pentru-cei-care-scriu-despre-ceausescu-sentinta-si-executia-stalinista-din-25-decembrie-1989-aprobate-prin-lege-de-klaus-iohannis/


Președintele Klaus Iohannis a promovat legea care aduce modificări ordonanței privind interzicerea și sancționarea persoanelor care promovează cultul persoanelor vinovate de genocid, dar și “idei, concepţii au doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenefobe” cât şi “cultul” lui Ceauşescu, transmite ActiveNews.
Potrivit Art.5. al acestei “Legi”– “Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război (chiar şi între ghilimele? – n.n.), precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”, arată Ziaristi Online într-un articol pe această temă.
Deși până acum puţinele relatări ale presei au pus accentul pe apariția ilegitimă a legionarilor în această lege, consilierul prezidențial Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICMER) a explicat într-o dezbatere despre “Extremism, antisemitism, naţionalism”, că efectul principal al acestei legi este (şi) interzicerea cultului lui Nicolae Ceaușescu. Masa Rotundă a fost organizată zilele trecute de “New Strategy Center”, împreună cu Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ condus de Alexandru Florian, cu parteneriatul media al revistei Foreign Policy România şi Adevărul Holding. “New Strategy Center”, aflat la al doilea eveniment al său, este un ONG cu un spectru aparent fantomatic, nerevendicat public – pe site-ul acestuia – de nici o persoană, fără nici un parteneriat şi nici un sponsor afişat, dar cu un sediu într-o vilă din zona Arcului de Triumf. Din informaţiile noastre, ONG-ul este fondat de Ionel Niţu, fost şef al analizelor la SRI, până în 2012. Portalul Ziaristi Online a preluat în trecut două interviuri interesante ale acestuia oferite ziarului BURSA (1 şi 2).
Se crează “Ministerul Adevărului Online”
“Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice. Din acest moment, autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. De 48 de ore, vă pot spune că, deşi nu s-a observat acest lucru, cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid: articolul 357, Cod Penal”, a spus acesta la o dezbatere intitulată “„Extremism, antisemitism, naţionalism – pericolele contemporane ale Europei”, citat de ActiveNews. Dupa cum ştim, nici unul dintre istoricii si specialiştii în informaţii prezenţi la manifestarea tiribombistica nu au deschis gura pentru a comenta pe seama acestei aberaţii.
Cine, cum şi de ce va fi arestat pentru “cultul” lui Ceauşescu?
Nu este deloc clar cum vor fi stabilite prevederile de sancţionare – chiar şi cu închisoarea, potrivit “Legii” – a “cultului” lui Ceauşescu, cine va stabili care afirmaţie s-ar putea încadra la “infracţiune” şi cine va urmări toate “mijloacele electronice” pentru a-i prinde pe “făptuitori”? Adică, tovarăsi: ce avem voie să scriem şi ce nu? Nu ni se poata da o listă, ca să fie mai clar şi să nu ne abatem de la “Lege” şi directivele de Partid? Ce constituie mai exact “cult”? O fotografie pe net însoţită de un comentariu favorabil? Evidenţiarea politicii sale externe naţionale excepţionale, se încadrează la “cult” şi “apologie”? Dacă da, atunci o seamă de mari istorici trebuie să înceapă să-şi facă valijoara, pentru că vine imberbul Andrei Muraru să-i ridice cu trotineta de şoim al patriei primită în dotare cu girofar roşu la Palatul Pionierilor din vârful dealului Cotrocenilor.
Enunţarea cu emfază a acestui artificiu al “Legii” realizate de Institutul “Elie Wiesel” arată că ceea ce cu adevărat îi deranjează pe artificieri este componenta naţională a politicilor din perioada interbelică sau a cele post-staliniste, cunoscute drept “naţional-ceauşiste”. Ce “pericol contemporan” reprezintă pentru România “cultul” lui Ceauşescu, ca să se creeze o “Lege” împotriva acestuia? Mai curând este interesant de observat că un cult al lui Stalin şi apologia comunismului şi a “părinţilor” lui, Marx, Lenin, Troţky sau a comisarilor lor trimişi în România pe tancurile sovietice, nu sunt interzise prin nici o lege. Prin această aberaţie legislativă, maghiarul-evreu Alexandru Florian de la Institutul “Elie Wiesel” reuşeşte performanţa de a-l transforma pe Ceauşescu în erou în numeroase medii, declanşând totodată şi un val de antipatie faţă de etniile iniţiatorului legii. Iată unde stă, cu adevărat, un “pericol contemporan”: în generarea antisemitismului chiar de către cel care susţine că luptă cu el.
Unde este “genocidul” pentru care a fost condamnat Ceauşescu?
Cu alte cuvinte, pe lângă procesele politice înscenate deținuților politici de către comuniști, statul român democratic de azi recunoaște ca valid și procesul criminal al lui Nicolae Ceaușescu, în urma căruia acesta a fost executat în ziua de Crăciun a anului 1989, notează sursa citată. Este binecunoscut faptul că ruşinosul “proces” din decembrie 1989 a fost considerat pe plan mondial drept “o mascaradă judiciară”. A-l recunoaşte acum – chiar de la cel mai înalt nivel al statului, prin preşedintele Iohannis care a promulgat această lege – drept un proces valid, când realitatea din decembrie 1989, specialiştii în drept şi istoricii au demonstrat fără putinţă de tăgadă că nu a existat nici un “genocid” înfăptuit de Ceauşescu, este un regres demn de o epocă demult apusă.
Iniţiatorii legii sunt Institutul “Elie Wiesel” împreună cu senatorul PNL Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL, acum declarat dispărut fără nici o solictare de recompensă, George Scutaru, fost deputat PNL şi fost consilier prezidenţial al lui Iohannis, în prezent ridicat de DNA, şi Andrei Gerea, fost şi fost, trecut de la PNL la PLR, modificările principale fiind realizate la Camera Deputaţilor de deputatul Ciprian Nica, fost turnător al Securităţii, în prezent vicepreşedinte al Comisiei Juridice a forului decizional. Legea a fost adoptată în unanimitate de către Parlament pe 24 iunie 2015 şi promulgată de Iohannis miercuri, 22 iulie 2015, fără a fi solicitată vreo revizuire deşi încalcă mai multe drepturi stipulate de Constituţia României şi Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.
Aurel Vainer: “Mă surprinde că Institutul Wiesel face o cercetare despre evrei, dar era bine să fim consultaţi şi noi, evreii”
La dezbaterea în cauză, Andrei Muraru, reprezentând Administraţia Prezidenţială, a mai adăugat că “Legea vorbeşte explicit despre dizolvarea unor asociaţii sau partide extremiste, rasiste. Legea anterioară nu a avut aplicabilitate în plan juridic, nicio persoană nu a fost condamnată în baza acelei legi”, după cum îl citează Adevărul, care prezintă şi filmarea întregului eveniment, disponibilă mai jos. La conferinţa organizată de Institutul “Elie Wiesel” despre “pericolul naţionalismului” au mai participat Radu Ioanid, fratele lui Alexandru Florian, Dan Dungaciu, Dudu Ionescu, George Maior, Mihail Ionescu cât şi Aurel Vainer, care a ţinut să-şi exprime “surprinderea” privitor la faptul că Institutul condus de Alexandru Florian “face o cercetare despre evrei, fără să fim consultaţi şi noi, cei de la Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România”.
Klaus Iohannis a recunoscut “legalitatea” proceselor staliniste din anii ’50 şi a execuţiei sumare a lui Ceauşescu
O notă particulară a acestei “revelaţii” este faptul că consilierul prezidenţial Andrei Muraru a fost condamnat pentru minciună şi manipularea opiniei publice într-un proces cu secretarul Colegiului CNSAS, prof. univ. dr. în ştiinţe juridice Corneliu Turianu, care este chiar magistratul care a rejudecat procesul lui Ceauşescu, într-un eveniment cu totul special al presei şi societăţii civile a anilor ’90, verdictul fiind acela că poporul român a fost pus în faţa unei sinistre “mascarade judiciare”. Cu excepţia celor implicaţi în organizarea procesului de la Târgovişte, “nimeni nu se îndoieşte, cred, că el a fost o caricatură judiciară. Un tipic proces stalinist, cu sentinţa fixată dinainte”, scria Octavian Paler cu ocazia rejudecării procesului Ceauşescu.
Klaus Iohannis a reuşit, iată, dintr-un foc, să aprobe şi procesele bolşevice ale anilor ’50 – prin care este condamant drept “criminal de război” un geniu al naţiunii române, ca Mircea Vulcănescu – cât şi ultimul proces stalinist din România, soldat cu execuţia sumară şi barbară, de Crăciun, a cuplului Ceauşescu. Tăcerea istoricilor la această fărădelege este… asurzitoare. Totodată, de la Moscova se aud ropote de aplauze… prelungite!
Victor Roncea
Adenda:
Ce a constatat Curtea Morală a Revoluţie: Procesul Ceauşescu s-a desfăşurat în condiţii nelegale de o instanţă înfiinţată în afara legii
„Noi, Curtea Morală a Revoluţiei, compusă din 15 juraţi desemnaţi de 54 de organizaţii revoluţionare, prezidată de doctor în drept Corneliu Turianu, constatăm următoarele:
Rejudecarea procesului Ceauşescu nu trebuie în nici un caz privită ca un proces propriu-zis, în cadrul şi condiţiile fixate de legea penală, ci ca un act cu valoare pur morală, prin care se urmăreşte restabilirea ideilor de legalitate şi justiţie, grav afectate de simulacru judiciar de la Târgovişte. Nu ne propunem absolvirea de răspundere a cuplului dictatorial, vinovat de încălcarea sistematică a drepturilor omului, de atmosfera de teroare propagată prin toate pârghiile statului comunist, de degradarea vieţii, de distrugerea patrimoniului spiritual al ţării şi, nu în cele din urmă, de reprimarea sângeroasă a oricărei mişcări de împotrivire, culminând cu masacrul ordonat la Timişoara şi Bucureşti în perioada 17-22 decembrie 1989. «Procesul Ceauşescu» trebuia să fi fost, de fapt, procesul tuturor crimelor şi fărădelegilor comuniste săvârşite în numele unei ideologii absurde şi al intereselor clicii ce a acaparat puterea prin fraudă şi abuz în urmă cu aproape 50 de ani. Ori, un asemenea proces nu este şi nu va fi cu putinţă câtă vreme România nu ajunge la o democraţie autentică.
Şi atunci ce a urmărit procesul care a avut loc astăzi, 11 ianuarie 1996? Un obiectiv important, şi anume dacă a fost îndeplinit actul de justiţie cu observarea strictă a tuturor drepturilor pe care le are oricine din cei ce compar în faţa completului de judecată! Procesul soţilor Ceauşescu a repetat, prin abuz şi ilegalitate «procesele» la a căror montare a contribuit din plin voinţa lor dictatorială, dispreţul lor suveran faţă de lege şi oameni. Procesul soţilor Ceauşescu se integrează perfect în suita nesfârşitelor abuzuri ale comunismului. Din acest punct de vedere el seamănă perfect cu înscenarea pusă la cale de către Gheorghiu Gheorghiu-Dej lui Lucreţiu Pătrăşcanu în scopul eliminării unui rival politic. Şi dacă ne-am oprit asupra lui, asta este din dorinţa Curţii Morale a Revoluţiei de a se pune capăt odată pentru totdeauna înscenărilor judiciare. Repetăm, nu reabilitarea soţilor Ceauşescu a fost pusă în cauză, ci reabilitarea ideii de dreptate şi justiţie.
Ascultând părţile şi consultând părţile existente, Curtea Morală a Revoluţiei reţine următoarele: 1) În ceea ce priveşte faza de urmărire penală au fost încălcate următoarele norme procedurale: nu a fost efectuată urmărirea penală; a fost încălcat principiul asigurării dreptului de apărare prin neparticiparea apărătorilor la prezentarea materialului de urmărire penală; instanţa a fost sesizată, prin rechizitoriu, fără a exista un dosar de urmărire penală, acţiunea penală fiind pusă în mişcare în lipsa unui atare material; 2) În ceea ce priveşte faza judecăţii: procesul s-a desfăşurat în condiţii nelegale de o instanţă înfiinţată în afara legii; a fost încălcat principiul dreptului la apărare; nu s-a dispus efectuarea expertizei psihiatrice obligatorie în cauzele care au ca obiect de judecată infracţiuni ce atrag pedeapsa cu moartea; 3) În ceea ce priveşte punerea în executare: a fost încălcată prevederea legală conform căreia punerea în executare se face numai după rămânerea definitivă a sentinţei judecătoreşti; a fost încălcată prevederea legală care precizează că hotărârea judecătorească rămâne definitivă numai după scurgerea a 10 zile de la pronunţare; a fost ignorat dreptul condamnaţilor de a face cerere de graţiere ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti; a fost încălcată prevederea legală conform căreia sentinţa nu poate fi executată decât după minimum 5 zile de la respingerea cererii de graţiere şi după rămânerea definitivă a hotărârii.
Ţinând cont de aceste grave încălcări ale Codului de procedură penală în vigoare la data de 25 decembrie 1989, dintre care multe atrag nulitatea absolută a sentinţei, Curtea Morală a Revoluţiei constată că procesul soţilor Ceauşescu nu s-a desfăşurat în condiţii de legalitate şi, în consecinţă, sesizează Parchetul General în vederea promovării recursului în anulare.
Membrii Curţii Morale a Revoluţiei: Claudiu Iordache, Lorin Fortuna, Dumitru Iuga, Adrian Dumitrescu, Gheorghe Pastor, Dorin Maxim, Ioan Demi, Radu Chesaru, Anghel Vasile, Viorel Tocan, Nica Leon”.
Acesta a fost sfârşitul procesului (Sursa şi o serie întreagă de materiale despre Procesului Ceauşescu, la Corneliu Turianu Blog)
- See more at: http://www.ziaristionline.ro/2015/07/26/elie-wiesel-vrea-inchisoare-si-pentru-cei-care-scriu-despre-ceausescu-sentinta-si-executia-stalinista-din-25-decembrie-1989-aprobate-prin-lege-de-klaus-iohannis/#sthash.D5aqSSWT.dpuf



No comments: