Monday, September 22, 2014

Teodor Melescanu, candidatul Romaniei la alegerile prezindentiale din 2014

Acum ceva timp cineva îmi spunea despre pericolul ce pândește România- destrămarea teritorială si disparitia noastra ca tara. Îmi zicea- Marile Puteri nu ne mai vor ca Stat si daca alegerile prezidentiale vor fi castigate de oricare dintre candidații partidelor "mari", ideea Federalizării și destrămării României va fi pusa in practica.
Eu ascultam si ma ingrozeam, si imi aminteam de promisiunea facuta de unguri ca nu vom apuca sa sarbatorim Centenarul Unirii de la 1918.
Unora poate li se va parea imposibil sa disparem ca Stat, dar eu va intreb, credea cineva anul trecut ca in Ucraina va fi razboi in toata regula? Nu credea nimeni, dar uite ca este.

 Situatia Romaniei fiind foarte grava, a aparut ideea unui candidat care sa fie:
1. impotriva regionalizarii,
2. Sa fie NESANTAJABIL,
3. Sa schimbe Constitutia si sa readuca durata mandatului prezidential la 4 ani, adica sa abroge aberantele articole din Constitutia data in timpul lui Nastase, ce i-a permis lui Basescu sa se eternizeze la putere.....
4. Sa organizeze alegeri anticipate prezidentiale peste 2 ani de zile, ca sa fie in acelasi timp cu cele parlamentare.
5. Sa fie un diplomat de cariera, capabil sa vorbeasca fara sa faca gafe ce ne-ar putea strica imaginea pe plan international si atrage resentimentele Marilor Puteri.
6. Sa aiba o educatie anglo-saxona, pt a ii putea intelege pe partenerii nostri din NATO, pt a fi acceptat de ei ca partener serios de dialog.

Acestui portret i-a corespuns TEODOR MELESCANU, dorit in functia de presedinte de catre mai multe sindicate si uniuni ale profesionistilor romani din diferite domenii. Rolul lui Melescanu ar urma sa fie unul temporar, atat cat Romania are nevoie sa castige timp ca sa evite federalizarea si dezmembrarea ei.
Romania are nevoie de un plan salvator, iar deocamdata trebuie sa castigam timp si sa scapam intregi.

Teodor Melescanu are o anumita varsta, ce prezinta o garantie in plus ca nu se va crampona de putere, si ca intr-adevar va organiza alegeri anticipate peste 2 ani si va folosi aceasta perioada pentru a reechilibra scena politica romaneasca.

Am intrebat care va fi soarta lui Basescu daca va castiga Melescanu si mi s-a spus ca se doreste echilibrarea si normalizarea situatiei din Romania, nu se urmareste o vendeta, asa cum din pacate a facut Basescu si cum, mai mult ca sigur va face Ponta daca va ajunge la putere.


Sper ca mesajul acesta al meu sa ajunga la cat mai multi oameni si sper ca romanii sa aleaga aceasta solutie salvatoare, numita Teodor Melescanu.


Imi pare rau ca nu am putut face mai mult pentru cauza nationala a Romaniei, insa macar transmit mai departe cateva din cele ce mi-au fost spuse si mie ........

http://activenews.ro/melescanu-si-dat-demisia-de-la-conducerea-sie_1862048.html


Cum isi argumenteaza Alianta Nationala sustinerea lui Teodor Melescanu la prezidentiale:



Alternativa Nationala isi argumenteaza initiativa astfel:
·         Dl. Teodor Melescanu corespunde, prin pregatire, prestanta si prestatii, modelului de presedinte pentru Romania, imaginat atat de Societatea Civila, cat si de aliatii din NATO;
·         Prin varsta, dl. Teodor Melescanu are si experienta necesara si lipsa ambitiei de eternizare in functie, urmand a fi un presedinte de tranzitie spre normalitate. Domnia sa va pune capat disfunctiei din cadrul Executivului format din Guvern si presedinte, propunandu-si reducerea mandatului prezidential, din nou, la patru ani si organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale, concomitent, in 2016;
·         Politic, dl. Teodor Melescanu urmaza ca, in plan legislativ, sa restabileasca autoritatea Parlamentului si independenta Justitiei iar, in plan economico-social si national, sa-si asume ca program Contractul Social, semnat de liderii USL, cu noi, la 14 iulie 2012, dar ramas neonorat;
·         In situatia in care, parte a Societatii Civile, Alternativa Nationala va strange cele 200.000 de semnaturi necesare, dl. Teodor Melescanu va accepta propunerea de a candida in conditiile de mai sus, ca reprezentant al acesteia.
http://dogaru-mircea.blogspot.ro/2014/08/solicitari-electorale.html

No comments: