Monday, October 28, 2013

Vona Gabor - ce markeri genetici ai?

Vona Gabor este liderul partidului extremist Jobbik. Băiatul ăsta tună și fulgeră de zor împotriva românilor și pentru înființarea ținutului "secuilor".
Am fost curioasă să văd cum arată. Am dat o căutare pe google, și am vazut........ blond-roșcat, ochii oblici, albaștri-verzui, tipic uralic :))))
 Desigur, glumesc. Vona Gabor în realitate e brunet cu ochii căprui și nu are nimic în fizionomia lui de la invadatorii maghiari. Eu îl sfătuiesc să facă un test ADN ca să afle care e originea lui etnică reală. Pariez cu el, pe 100$ ,  că are genetică tipică spațiului Carpato-Danubiano-Pontic și că nu are nici macar un strop de sânge maghiar în el. Cred însă că are mulți stropi de prostie și câteva sticle de fanatism ;)

8 comments:

Anonymous said...

De vreme ce numele sau adevarat este Gabor Zazdravec(z),nu sunt dubii asupra originii sale slovace.

Anonymous said...

De vreme ce numele sau adevarat este Gabor Zazdravec(z),nu sunt dubii asupra originii sale slovace.

AndradaDaciana said...

Nu stiam ca il cheama Gabor Zazdravec. Si numele lui "slovac" nu inseamna neaparat ca e de etnie slovaca. Romanii au fost majoritari pana la Est de Morava, in Cehia de azi, si fie au fost macelariti de austrieci, fie au fost slavizati in timp. Austriecii i-au fortat sa treaca la greco-catolicism, iar prin greco-catolicism au fost fie slavizati- in Cehia/Slovacia, fie maghiarizati in Ungaria si Ardeal. Asa ca, un nume slavic, nu arata neaparat originea etnica, arata doar ca a fost la un momendat slavizat. Dupa cum arata acest Gabor, el nu are trasaturi slave, nu il vad blond cu ochi albastri.

Anonymous said...

Din punct de vedere antropologic nu este un tip slav in mod cert.Numele lui imi aminteste de episcopul Zadravecz Istvan , celebru pentru comportamentul sau antiromanesc , implicat in la fel de celebra actiune de falsificare de franci francezi din perioada interbelica.Sovinismul este un sindrom care afecteaza foarte frecvent pe cei de curand asimilati.Domnul Gabor Vona nu poate face exceptie . In Ungaria se barfeste cu spor despre originea gitana a lui Victor Orban .

AndradaDaciana said...

Antropologic vorbind, Vona Gabor arata tipic a rasa carpato-dunareano-pontica. Exceptie e dantura, care e tipica de vorbitor de maghiara. Limba vorbita influenteaza modul de formare al danturii, pt ca fiecare limba foloseste anumiti muschi, pune presiune pe anumite parti din maxilar etc. Limba maghiara formeaza o dantura urata, "cu bot" ca sa zic asa.
Limba romana formeaza una dintre cele mai frumoase danturii. Evident, in formarea danturii conteaza foarte mult si alimentatia.
In ceea ce priveste originea tiganeasca a lui Victor Orban, nu stiu asta, insa pot sa iti confirm ca am vazut studii ADN care ziceau ca cel putin 5% din ungurii "puri", pe linie materna au markeri genetici ce se gasesc doar in India, adica la mama tiganilor acasa. :) In Ungaria au fost supusi maghiarizarii si romanii si slavii si tiganii si germanii, ca asta e, maghiari nu prea aveau si trebuiau sa inventeze unii.

Anonymous said...

Arthur Koestler remarca la evreii stabiliti de mult timp in America modificari clare ale conformatiei faciale datorate particularitatilor pronuntiei englezei americane.Revenind la originea maghiarilor moderni, iti ofer o scurta lista cu numele de familie ale colegilor mei maghiarofoni din scoala generala: Moravecz, Zelenszki,Katoka, Tersanszki,Bacsinszki, Weisz, Schuman,Mayercsak,Halinda,Reisz, Grun, Bercovitz, Berki etc.

Anonymous said...

Arthur Koestler remarca la evreii stabiliti de mult timp in America modificari clare ale conformatiei faciale datorate particularitatilor pronuntiei englezei americane.Revenind la originea maghiarilor moderni, iti ofer o scurta lista cu nume de familie ale colegilor mei maghiarofoni din scoala generala: Moravecz, Zelenszki,Katoka, Tersanszki,Bacsinszki, Weisz, Schuman,Mayercsak,Halinda,Reisz, Grun, Bercovitz, Berki etc.

AndradaDaciana said...

Nu cunosc teoriile lui Arthur Koestler si nu stiu daca vorbeste despre evreii adulti ce au emigrat in SUA, ori despre evreii nascuti in SUA. Cu siguranta insa ca evreii nascuti in SUA, au maxilarul format dupa pronuntia limbii engleze. Acest lucru e valabil pt orice persoana nascuta acolo, indiferent de etnia parintilor. Limba vorbita ne formeaza maxilarul, pt ca fiecare limba are un anume mod de a pronunta, ce foloseste anumiti muschi, pune presiune pe anumite zone etc. Asa se formeaza maxilarul dupa un anumit tipar, acelasi la toti vorbitorii nativi ai unei anumite limbi.