Saturday, June 27, 2009

Despre Unguri

Istoria oficiala a Ungariei pretinde ca ungurii sunt descendentii triburilor maghiare ce au migrat in Panonia in urma cu 1000 de ani. Alti istorici nu sunt de acord si sustin ca ungurii sunt o populatie europeana maghiarizata fortata de o elita politica aflata la conducerea zonei. Unul dintre acesti istorici, Paul Lendvai, scrie in cartea lui "The Hungarians" ca in timpul imparatului Iosif al doilea-1765-1790, "maghiarii" formau doar o treime din populatia Regatului Ungariei, in timp ce restul, de aproape 70% din populatia Regatului erau slavi(sarbi, slovaci), romani, germani sau tigani. Din pacate ungurii primesc o educatie nerealista si xenofoba si sunt facuti sa creada ca Regatul Ungariei era locuit doar de ei, cand in realitate "maghiarii" reprezentau doar o minoritate, ajunsa majoritara prin maghiarizarea fortata a celorlalte etnii din Regatul Ungar. Daca ne uitam la genetica, vom vedea ca de fapt in Ungaria "maghiarii" au avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populatiei locale, si ca de fapt majoritatea ungurilor sunt fie slavi, fie romani, germani sau tigani.

3 comments:

Anonymous said...

Ma fetito tu vad ca il postezi pe Dan Puric pe blog insa ar trebui sa stii ca Dan Puric il respecta pe rege si pe langa asta tu il citezi pe Plesita la tine pe canalui de youtube.

AndradaDaciana said...

Persoana semnata cu numele de anonymous din 17 iulie 2010, face parte din gasca de impostori ordinari, specializati in hartuirea si calomnierea userilor romani de pe youtube si specializati in discreditarea personalitatilor de valoare ale Romaniei.
Spre deosebire de aceasta individa interesata sa distruga imaginea altor oameni, pe mine ma intereseaza sa iau de la oameni ceea ce au bun de oferit si sa unific oamenii, nu sa ii dezbin.
Dan Puric si Nicolae Plesita au(au avut) personalitati total diferite, insa ambii au demonstrat patriotism si au venit cu idei interesante pentru redresarea Romaniei.
De la fiecare avem ceva de invatat, despre trecut, despre prezent, despre greselile trecutului si ale viitorului, despre ce am putea face pentru a redresa situatia.
Din respect fata de istorie si adevar (chestie ce ii e total straina ordinarei semnata cu anonymous), avem datoria de a citi si a ne documenta serios inainte de a face niste afirmatii.
De exemplu,"anonima" sustine ca Basescu ar fi "jidan" si ca Nicolae Ceausescu a fost "tigan" niste mincini la fel de ordinare ca si personalitatea ei.

Celebrate said...
This comment has been removed by a blog administrator.