Monday, September 30, 2013

Transilvania furata - reintoarcerea la timpurile grofilor

Satul Nadas, este primul sat romanesc, din mileniul al treilea, ce a ajuns iarasi iobag, gratie falsurilor si tradarilor facute la toate nivelele in Romania post-decembrista :(

Ce pedeapsa merita politicienii din Romania pentru ca au permis asa ceva? Dar judecatorii corupti , ce pedeapsa merita?

http://www.cotidianul.ro/mafia-retrocedarilor-a-ajuns-la-dementa-1200-de-oameni-din-nadas-din-nou-iobagi-222780/

http://www.cotidianul.ro/nadasul-un-sat-furat-cu-biserica-si-cu-cimitir-cu-tot-217633/


http://www.cotidianul.ro/mafia-retrocedarilor-a-ajuns-la-dementa-1200-de-oameni-din-nadas-din-nou-iobagi-222780/
Nebunie totală în Justiţia Română
Mafia retrocedărilor a ajuns la demenţă. 1.200 de oameni din Nadăş, din nou iobagi!
 

Nimic pare că nu mai stă în calea jefuitorilor. Cadastrul, notariate, avocaţi, comisii locale şi judeţene, judecători mituiţi şi/sau complet idioţi, prin falsuri grosolane sau decizii aberante, au consfinţit astăzi prin respingerea ultimei căi de atac la tribunal trecerea unui sat întreg în mâinile unei familii aşa-zis moştenitoare. Judecătorul din Arad care trebuia să dea sentinţa s-a dat la o parte, lăsând o duduie în robă, care-şi spune judecătoare, să facă jocurile. Până şi un analfabet pus în robă ar fi remarcat falsurile evidente din acest dosar pe care cotidianul.ro vi l-a prezentat în cadrul campaniei ”Transilvania furată”.
În pofida tuturor evidenţelor, familia Colţeu, care a cerut un procent dintr-o societate care administra 4.700 de hectare din sat, a primit 8.700 de hectare, adică întreg satul. Familia Colţeu a mai revendicat un apartament în centrul Aradului şi a primit întreaga vilă, şi nu sunt singurele bunuri primite.
Dar iată şi evidenţele:
- Aşa-zisa moştenitoare a unui grof ce deţinea câteva acţiuni la Forestiera Nadăş a decedat în Israel, după ce a vândut tot ce mai avea prin România.
- Martorii de la notariatul care a emis certificat de moştenitor pentru soţii Colţeu - fără indicarea CNP-ului, conform legii - care au declarat că o cunosc pe moştenitoare au minţit şi se poate dovedi faptul că ei s-au născut exact când „moştenitoarea” plecase în Israel.
- Chiar şi în cazul în care familia Colţeu avea dreptul legal la vreo moştenire, ar fi dobândit acţiuni la Fondul Proprietatea, societatea Forestiera Nadăş fiind doar administrator al unor suprafeţe în zona Nadăş.
- Sătenii au acte de proprietate şi plătesc impozite pe terenurile lor dobândite din moşi-strămoşi
- Orice procuror de bun-simţ care studiază acest dosar poate trece urgent la arestări.
N.R. Procurorul General al României, DNA, DIICOT şi CSM pot trece de urgenţă la fapte, într-un caz ce poate deveni un precedent periculos pentru Siguranţa Naţională.
Accesări:
Marcel Bărbătei
Publicat Joi, 19 septembrie 2013




http://www.cotidianul.ro/nadasul-un-sat-furat-cu-biserica-si-cu-cimitir-cu-tot-217633/

Nadăşul, un sat furat cu biserică şi cu cimitir cu tot
 

  • Mii de hectare de păduri, moşii şi castele, despăgubite de regele Ferdinand, au fost recuperate fraudulos.
  • Autorităţile române, chiar şi prin nepăsare, parte a unui furt uriaş.
  • Serviciile secrete urmăresc elevii şi ignoră infracţiuni care aduc atingere ţării noastre.
  • CSM-ul hain condus de procuroarea Hăineală nu-i vede pe judecătorii care au restituit pe acte false. Un serial despre jefurea Transilvaniei şi despre slăbiciunile statului român.
Cotidianul.ro porneşte această campanie de informare a românilor în legătură cu recuperările banditeşti ale terenurilor din Transilvania. Banditeşti prin felul în care au fost siluite legile ţării noastre, prin organizarea în grupuri infracţionale, prin încrengăturile mafiote care au speculat slăbiciunile magistraţilor şi corupţia din instituţii şi instante. Operaţiunile de restituire frauduloasă arată ca un plan abil de dezmembrare a ţării. Harta recuperărilor frauduloase, despăgubite de statul român după Unirea de la 1918, arată ca un puzzle ce demonstrează atacul unei mafii asupra statului român şi a unei mari părţi a populaţiei din Transilvania. Procurori, judecători, agenţi ai serviciilor româneşti, fucţionari publici, primari, corupţi toţi până-n măduva oaselor, elemente ale sistemului mafiot au pus umărul la ceea ce se poate numi Marele Jaf din Transilvania.

Cotidianul.ro, graţie muncii unor oameni care şi-au lăsat de-o parte viaţa personală şi au cotrobăit prin arhivele statului, pe bani proprii, vreme de douăzeci de ani, este acum în stare să demonteze toate retrocedările cu cântec din Transilvania şi nu numai... Între o şpagă la liceu (unde am văzut şi implicarea SRI!!!), o fâţă dezbrăcată la tv şi Suleyman Magnificul, considerăm că este cazul să abordăm o problemă de acut interes naţional (de altfel o temă perimată pentru unii, prostii vadimiste după alţii, intoxicări de presă după postacii năimiţi ai serviciilor vândute), şi anume, situaţia pământurilor şi caselor pentru care un milion de români şi-au dat viaţa în cele două războaie mondiale.
Cazul Nadăş - Satul furat cu totul, sau vorba unui localnic: "Nadăşul este din nou iobag"
În anul 2006, soţii Colţeu, pretinşi moştenitori ai unei evreice, Mairowitz, fac o plângere în instanţă pentru a li se reconstitui dreptul de proprietate asupra satului Nadăş (în proporţie de 90%). Mai precis, un teritoriu de 8.700 de hectare, cuprinzând păduri, fâneţe, păşuni, cabane, cimitir, biserică, vatra satului, case..., în contradictoriu cu Romsilva, comisiile locale şi judeţene de aplicare fond funciar. Sătenii nu ştiau nimic, practic nu existau, procesul se purta „deasupra” lor. Familia Colţeu a câştigat într-un singur (!?) termen de judecată în martie 2006. Hotărârea a fost apoi anulată printr-un recurs iniţiat de Romsilva şi Comisia Judeţeană. Apoi, s-a făcut contestaţie în anulare şi doi judecători din trei - culmea, cel care s-a opus a fost un judecător de etnie maghiară, care n-a vrut să participe la această potlogărie - au admis această contestaţie.

În 2009 - fără cadastru!!! -, s-a făcut intabularea acestor terenuri în cartea funciară prin Judecătoria Ineu. „ Proprietarii” au început să execute terenurile, în prima fază pe cele extravilane, în baza respectivei intabulări. De ce? Anual, APIA le plăteşte peste 800.000 de euro pentru aceste terenuri. În pădure şi-au făcut ocol silvic privat unde exploatează 5.000 de hectare, s-au împroprietărit cu cabane şi au deschis un fond de vânătoare unde vine suspect de des, cine credeţi? - ghici, ghicitoarea mea -, finul cetăţeanului Băsescu Traian, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
„Manevra”, arborele „ginecologic” şi descâlcirea iţelor
Această doamnă Mairowitz (Szerenyi) , pe care soţii Colţeu ar fi îngrijit-o, devenind legatari testamentari, e menţionată într-un testament suspect al altei doamne, Weisz-Grosz, care în ‘55 a decedat în Israel şi a redactat un alt testament, totul fiind de fapt „o nepoată a unei mătuşi a străbunicii care era rudă cu un neica văr, noi fiind cei care i-am dus o ciorbă nepoatei”, o brambureală descifrată de doamna avocat Coroiu, explicată în acest recurs (citește aici recursul)

Chiar şi la o eventuală despăgubire, ar fi fost în joc o mică fracţiune - practic din mai nimic - din ceea ce se solicita. Terenul, la 1918, era proprietatea grofului. Reforma agrară din 1921 până la 1939 a făcut ca 4.000 de hectare să fie răscumpărate de statul român, dându-se bani grei pentru teren, restul de 4.700 de hectare fiind vândut firmei Forestiera Nadăş. După moartea grofului Grosz, n-au existat moştenitori, astfel încât terenul a devenit proprietatea firmei „Forestiera”, controlată de un român pe nume Micloşi. Au mai existat şi acţiuni, care. gradual, au fost vândute tot lui Micloşi. Apoi, Forestiera a fost naţionalizată, patrimoniul societăţii a trecut în proprietatea statului, iar în astfel de situaţii, gen Malaxa sau Auschnitz (cel mai mare acţionar la Fondul Proprietatea), cel mult, puteau să ceară despăgubiri pe calea Fondului. Dar aici vorbim de moştenitorii lui Micloşi, care n-au nicio legătură cu familia Colţeu.
Nebunia
După executările silite demarate de soţii Colţeu, şi în urma scandalului creat, nepoata lui Micloşi, cea îndreptăţită eventual într-un proces de revendicare, l-a abordat pe avocatul apărării, prezentându-i documentele originale, prin care se demonstrează că doamna Grosz-Weisz a vândut terenul către Forestiera Nadăş. În baza acestor documente originale, s-a încercat revizuirea Hotărârii din 2006. S-au făcut cereri la Parchet pentru ca acesta să se sesizeze din oficiu şi să promoveze revizuirea, la Romsilva, la Comisia Judeţeană şi la Comisia Locală. Cele patru cereri au avut următoarele soluţionări: comisia locală a refuzat să facă revizuirea, primarul Nadăşului, suspectat de non-combat de către localnici, spunând că nu este necesar acest lucru deoarece l-a făcut comisia judeţeană, forul superior. Parchetul a făcut revizuire, dar la primul termen şi-a retras cererea, după cum spun gurile rele, la ordin primit de la Bucureşti. Singurele instituţii care au mers umăr la umăr cu românii din Nadăş au fost; Romsilva, care a făcut un dosar de revizuire profesional, pe cinci capitole, de dovedire a nulităţii hotărârii judecătoreşti din 2006 şi Comisia Judeţeană. Revizuirea a fost respinsă în fond, iar în sentinţă se constată că respingerea nu este motivată de judecătoarea Floriţa Boloş. La câteva săptămâni distanţă, judecătoarea Boloş a fost arestată pentru luare de mită într-un alt dosar.

Primul termen al recursului de revizuire este fixat pe 10 iulie la Tribunalul Arad.
La atac!
Cum ardeleanul înţelege un pic mai greu ce i se întâmplă, dar când înţelege, înţelege bine, s-a trecut în sfârşit la contraofensivă. Pământurile şi casele moştenite de la bunici şi străbunici pot reveni la matcă. S-au constituit o asociaţie a localnicilor care luptă în justiţie, dar şi un grup de iniţiativă format din oameni sensibili la suferinţa aproapelui, decişi să meargă până la capăt. Cotidianul.ro le va fi alături, urmând ca săptămânal să dezvăluie grozăviile din Transilvania; români lăsaţi pe drumuri, deposedaţi abuziv de pământuri, poligoane ale armatei dezmembrate prin fals, moştenitori din Africa de Sud care fură domeniile Ministerului Culturii, sate româneşti „ciuntite” de composesoratele ungureşti, toate posibile doar prin complicităţi şi trădări la nivel înalt.


Accesări:
Marcel Bărbătei
Publicat Marţi, 09 iulie 2013

Thursday, September 26, 2013

Peter Hurley- un irlandez indragostit de Romania

http://m.ziare.com/social/strain-in-romania-nu-ati-avut-niciodata-prieteni-doar-vecini-care-au-vrut-sa-va-foloseasca-1258414


Strain in Romania: Nu ati avut niciodata prieteni, doar vecini care au vrut sa va foloseasca

Peter Hurley are 45 de ani si este irlandezul care organizeaza, de ceva ani, festivalul "Drumul lung spre Cimitirul Vesel", la Sapanta.
Anul acesta, in august, a organizat festivalul "Roots Revival Romania", tot la Sapanta. Sfatuit de Grigore Lese, Peter a organizat un concert de aproape doua ore ce a inclus, printre altele, graiul maramuresean, instrumente muzicale specifice fiecarei zone si o adaptare inedita a piesei "Fost-am omul padurii".

Maramuresul este marea sa iubire. Cum a ajuns in Romania? In aprilie 1994, cand avea 26 de ani, a ajuns aici cu ajutorul unui fost coleg de serviciu din Dublin, care voia sa porneasca o firma de consultanta in marketing.

"In August 1993 am ajuns la Praga si am ramas foarte impresionat. Era evident ca ceva foarte interesant se petrecuse acolo, pe partea acesta a Europei, inca total necunoscut mie, si am plecat din Praga ferm convins ca, la prima ocazie, o sa vin sa locuiesc in Europa de Est", povesteste Peter Hurley pentru Ziare.com.

"Trei luni mai tarziu, un fost coleg de serviciu din Dublin m-a sunat sa-mi povesteasca despre Romania si de planul lui de a porni o firma de consultanta in marketing, ceea ce faceam impreuna in Irlanda pana atunci. Am venit fara sa stau pe ganduri.

Nu uitasem nici unde exact se afla Romania pe harta. Asa ca pot sa zic ca eram setat sa locuiesc pe termen lung in Romania, inca dinainte de a ajunge aici. Lucrurile au mers de la sine, firma a crescut si niciodata nu m-am uitat inapoi", isi aminteste Peter inceputurile sale alaturi de Mercury Romania.

Romania l-a fascinat din prima clipa: "Totul era nou pentru mine si, in afara de activitatea zilnica de la serviciu, deveneam incet-incet constient de povestea complexa si dureroasa pe care incepusem sa o construiesc".

O amintire mai speciala si o imagine ce i-au ramas intiparite in minte le-a dobandit intr-un tren personal, pe ruta Targoviste-Bucuresti. "In primul meu proiect am ajuns la Brasov, o mare revelatie pentru mine prin frumusetea sa. Si dupa asta spre Targoviste. M-am intors la Bucuresti cu un tren personal, eu, un tanar roscat irlandez imbracat in costum. Era o seara calda de sfarsit de iunie.

Erau multi soldati, tineri toti, probabil se intorceau in Bucuresti pentru a-si petrece weekendul. Trenul mergea incet, oprind la fiecare halta. Vedeam sinele de tren prin gaurile din podeaua trenului. Si treceam prin campuri imense, cat vedeai cu ochii. Peste tot erau oameni care lucrau pamantul, fiecare cu fasia lui, cu sapa in mana. Munca parea foarte grea. Parca era o scena de film din anii '40".

Cam aceeasi imagine i-a revenit in alt tren, de aceasta data pe ruta Bucuresti-Iasi. "In primul sfarsit de sapatamana am plecat la Iasi cu trenul. Mi-aduc aminte cand treceam pe langa bazele militare, cu curti pline de tancuri care pareau abandonate. La intoarcere, trenul avea un vagon restaurant care era tot din filmul ala din anii patruzeci.

Strain in Romania: Imi plac gropile din asfalt si siguranta de pe strazi

Cu chelner, scaune si mese din lemn, cu fete de masa, draperii la ferestrea, o floare din plastic intr-un pahar, o execelenta ceafa de porc si mult vin, bun si ieftin", isi aminteste irlandezul una dintre experientele romanesti de la inceputuri.

Ca multi straini stabiliti aici, printre primele lucruri pe care le-a remarcat a fost orspitalitatea romanilor. "Oamenii au fost foarte prietenosi, primitori. Eu ma simt usor stanjenit, asa sunt eu, dar peste tot am fost bine primit", mai spune Peter.

Printre lucrurile care l-au socat intr-un fel s-a aflat si o reclama TV la tigari. "Nu vazusem niciodata o reclama la televizor pentru tigari. Cea pentru Marlboro, cam de patru minute, a fost chiar o performanta cinematografica din punctul meu de vedere", isi aminteste irlandezul. Ce l-a mai frapat in Romania, atunci cand a venit prima data, a fost faptul ca ranile Revolutiei erau inca proaspete.

"Mergeam prin Piata Revolutiei. Oameni lucrau pe fatada Palatului Regal, reparand locurile unde au lovit gloantele. Biserica Cretulescu era gaurita in proportie de 90 la suta, cu greu gaseai o bucata neciuruita. Biblioteca Nationala avea inca urme de fum pe zidurile exterioare. Dar ranile nu erau numai pe cladiri. Imi aduc aminte cum, la un moment dat, mi-a batut la usa dna Paliuc, una dintre vecine, o doamna de vreo 80 de ani.



Intr-o engleza perfecta, mi-a cerut cateva carti. Doua saptamani mai tarziu, mi le-a inapoiat si am stat putin de vorba. Am intrebat-o de unde stie atat de bine engleza si mi-a povestit trista, dar nu suparata: 'Inainte de razboi, sotul meu lucra la British Petroleum si in timpul razboiului eram impreuna in Anglia. La intoarcere a fost arestat si incarcerat saisprezece ani.

A fost eliberat in 1964, dar nu a mai fost niciodata la fel, si a murit in 1973. Comunisti au distrus multe vieti. Nu am reusit sa ne facem o familie, ne-au distrus'. Am ramas mut", isi mai aduce aminte Peter.

"Iubesc limba, istoria si satele Romaniei"

L-am intrebat ce iubeste la tara noastra si pe primul loc a mentionat limba romana. "Iubesc limba romana. Este ca un cantec. Imi place sa vorbesc. Iubesc istoria si trecutul Romaniei. Inca mai aflu lucruri despre istoria Romaniei dar cred ca seamana mult cu cea a Irlandei, in esenta. Romania este o tara care aproape miraculos a reusit sa reziste. La cate intorsaturi a luat istoria si soarta, drumul Romaniei a fost aproape inimaginabil de greu, cu multe tragedii si multe nedreptati.

Iubesc satul romanesc. Mi se pare ca esenta Romaniei se afla la sat si imi pare rau cand il vad ocolit, ba chiar batjocorit. Comoara voastra nationala, chiar identitatea nationala, este strans legata de soarta satului romanesc. In masura in care continuati sa il ignorati, o sa-l pierdeti in scurt timp. Romania are cea mai mare civilizatie rurala autentica, vie din Europa. Nu intelegeti ca este lucrul care va defineste. O sa va para rau pentru copiii vostri", a raspuns Peter Hurley.

Strain in Romania: Ma fascineaza Romania, este ca o oglinda pentru mine

Mai toti banii lui se duc in promovarea culturii populare romanesti si nu prea stie din ce a trait, in ultimii patru ani. "Cam de patru ani nu pot sa zic ca-mi castig existenta. De la inceputul lui 2009 pana acum, mi-am pus toate resursele in a promova lucruri in care cred, cu Romania pe primul loc. Prin asta am saracit mai mult decat credeam", ne mai spune Peter Hurley.

L-am invitat sa spuna si ce-l enerveaza la Romania si a mentionat autostrada Bechtel, avioanele multi-rol si modul in care sunt acordate subventiile pentru agricultori. "Nu ar trebui sa le spun, le stiti deja. Unul se numeste autostrada Bechtel. Altul ar fi cele 638 de milioane de euro cheltuite pentru 12 avioane de vanatoare la mana a doua care au nevoie de modernizare. Ar mai si faptul ca un fermier cu o mie de hectare primeste subventie de o mie de ori mai mare decat cel cu un hectar. Pun pariu ca fermierul cu un hectar transpira mai mult", a spus Peter.

Despre parerea negativa pe care o au despre Romania statele occidentale, Peter crede ca exista mai multe cauze.

Peter Hurley impreuna cu fostul presedinte irlandez, Mary McAleese:

Foto: Iulian Ignat

"Pe de-o parte este clasa voastra politica care nu poate exista fara sa-si bata joc de propriul electorat. Pe de alta parte, Romania nu are prieteni si asta din mai multe motive. Primul ar fi clasa politica de care vorbeam mai sus, care va creeaza un renume prost. Apoi ar fi motivul istoric. Romania nu a avut niciodata prieteni, doar vecini care au vrut sa o foloseasca. Asa ca sunteti ca un copil al nimanui", spune irlandezul.

Pe de alta parte, dupa 20 de ani de locuit in Romania, Peter si-a dat seama ca tara noastra este una aparte.

"De ce sunt mii de caini vagabonzi in Romania? Pentru ca sunteti oameni cu suflet si va este mila de ei. Niciun alt popor din Europa nu i-ar tolera. Sunteti cei mai sufletisti oameni din Europa pe care ii cunosc. Si nu de azi sau ieri. Asa este neamul vostru construit. De aia toti oportunistii, majoritatea fiind compusa din romani, isi bat joc de voi, pornind de la puterea politica si continuand pe toate filierele imaginabile", mai spune irlandezul.

Monday, September 16, 2013

Saturday, September 14, 2013

Saturday, September 7, 2013

Legea data de Ponta in favoarea corporatiei canadiene este NECONSTITUTIONALA

Acum cativa ani eu am avertizat ca Ponta este un gunoi, dupa ce am citit ce propuneri facea el pentru modificarea Codului Penal, propuneri ce incalcau in mod flagrant principiile fundamentale ale Dreptului Penal, transformand Codul Penal intr-un instrument politic, de tip bolshevic. Am spus, am explicat, puteti cauta in postarile mele mai vechi de pe acest blog. Am prezis exact ca va folosi aberatiile lui pentru a confisca proprietatile oamenilor. Si iata ca legea data de el in favoarea corporatiei "canadiene" RMGC, este exact in acel spirit pur bolshevic.

Cititi articolele de la linkurile de mai jos. Articolul din voxpublica il stiam si eu, iar celalalt mi l-a trimis un prieten. Cred ca pe viitor voi incepe sa postez din corespondenta mea cu respectivul prieten, deoarece ar fi bine sa citeasca un numar cat mai mare de oameni, mesajele cu informatii deosebit de interesante pe care mi le-a trimis de cativa ani incoace.

http://capitalismpepaine.ro/2013/09/04/miscarea-antitaxe-da-in-judecata-rosia-montana/


 http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ministerul-justitiei-le-da-dreptate-protestatarilor-legea-distrugerii-rosia-montana-este-neconstitutionala-vezi-documentul-oficicial-vocea-strazii-mai-tare-decat-vocea-lui-ponta-gabriel-s-a-pra-97495.html


Si unul dintre mesajele despre Rosia Montana pe care le-am primit de la prietenul meu:

Spuneam ieri de Legea Rosia Montana
Mai jos este o analiza punct cu punct facuta de Ministerul Justitiei cum ca legea este profund anticonstitutionala si ilegala


http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ministerul-justitiei-le-da-dreptate-protestatarilor-legea-distrugerii-rosia-montana-este-neconstitutionala-vezi-documentul-oficicial-vocea-strazii-mai-tare-decat-vocea-lui-ponta-gabriel-s-a-pra-97495.html

Dupa ce citesti articolul esti obligat sa  tragi urmatoarea concluzie
Ponta este nu numai  duplicitar , dedublator (schizofrenic in limbaj medical )  cit si un jurist extrem de prost
Cit de prost sa fii ca sa crezi ca o asemenea lege poate trece ?????????
Sau poate intrebarea ar fi
Cit de disperat , sau de santajat sau de strins de .....     ca sa iesi in fata cu o asemenea lege??????
Sau inconstient ? As zice ca asta nu ..

Oricum nu s-a terminat inca

Disperarea este atiti de mareee..........

Friday, September 6, 2013

Aurel Rogojan - analizeaza situatia din Siria

http://www.cotidianul.ro/reactii-fara-precedent-ale-rusiei-fata-de-decizia-sua-de-a-interveni-in-siria-221808/


Reacţii fără precedent ale Rusiei faţă de decizia SUA de a interveni în Siria
 

Predicţiile emise, de mai mulţi ani, privind probabilitatea unui conflict major în Orientul Mijlociu au început să capete temei faptic.
O intervenţie externă, care ar duce la instaurarea unui regim ostil Rusiei, ameninţă în mod direct prezenţa militară navală rusească în Marea Mediterană, recent relansată şi consolidată prin modernizarea infrastructurii logistice a bazei din portul Tartuf. Mai mult, există chiar ipoteza că această ameninţare a intereselor Rusiei ar determina rezervele serioase ale aliaţilor SUA în a participa nemijlocit la înlăturarea lui Bashar Assad.
În ultimele zile, flotele americane şi ruseşti din Mediterana au primit ordine de mobilizare a importante capacităţi de luptă în eventualitatea unor acţiuni militare împotriva Siriei.
Marina americană
A mobilizat patru distrugătoare în estul Mediteranei şi a dislocat un un grup aeronaval în Marea Roşie, unde au primit ordin de marş portavionul USS Nimitz, cel mai mare din clasa sa, patru crucişătoare şi o navă de croazieră.
În zona Bazinului Levantului este creat un dispozitiv operativ de patru distrugătoare ('USS Stout', 'USS Gravely', 'USS Ramage' şi 'USS Barry'), pregătite să lanseze rachete de croazieră de tip 'Tomahawk' împotriva unor ţinte în Siria. Marina SUA nu a precizat numărul de rachete 'Tomahawk' pe care fiecare dintre aceste nave le are la bord, dar majoritatea analiştilor navali apreciază că este vorba despre aproximativ 45.
În paralel, potrivit unor oficiali americani, Administraţia Obama ia în calcul posibilitatea ca Pentagonul să înarmeze şi să antreneze forţele moderate ale rebelilor din Siria, fapt care ar putea contribui în mod semnificativ la extinderea eforturilor SUA dincolo de scopurile limitate ale actualului program al CIA. Acest demers ar reprezenta o revizuire considerabilă a uneia dintre acţiunile secrete şi controversate adoptate de Administraţia americană pe parcursul celor doi ani şi jumătate de război civil din Siria. Preşedintele Barack Obama a autorizat programul CIA în luna iunie, în urma implicării Hezbollah în conflictul din Siria de partea preşedintelui Bashar Al-Assad şi a opiniei ferme a SUA potrivit căreia forţele siriene au utilizat arme chimice, în cantităţi reduse, în fazele iniţiale ale conflictului.
Marina Federaţiei Ruse

Crucişătorul “Moskva”, mai multe nave ruseşti de debarcare şi o unitate de puscaşi marini au fost mobilizate în estul Mediteranei.
În dimineaţa zilei de 3 septembrie (n.n. concomitent cu ordinul de marş al navelor americane), nava rusească de debarcare 'Novocerkask', având la bord o unitate de puşcaşi marini, a plecat portul Novorosiisk (estul Mării Negre), pentru a se alătura altor nave ale Flotei ruse dislocate în Mediterana.Nava este pregătită pentru misiuni de luptă, au relatat surse libaneze.
Ministerul Apărării rus a confirmat că sunt, deja, desfăşurate în Marea Mediterană nava de pază 'Neustraşimîi' şi marile nave de debarcare 'Sabalin', 'Admiral Nevelski' şi 'Peresvet'. Grupul naval include, de asemenea, nava antisubmarin 'Admiral Panteleev', nava amiral a grupului mediteranean şi crucişătoarele lansatoare de rachete 'Moskva' şi 'Variag'.
Crucişătorul cu propulsie nucleară 'Moskva' din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, denumit de NATO 'ucigaşul de portavioane', ce se afla în marş spre portul Mindelo din Capul Verde, a fost redirecţionat în estul Mării Mediterane. Potrivit 'Interfax', o sursă militaro-diplomatică de la Moscova a confirmat atât modificarea ordinului de marş, cât şi planul de mobilizare a navei, aflată sub comanda contraamiralului Valeri Kulikov.
Preşedintele Federaţiei Ruse a fost foarte activ nu numai în planul deciziilor militare, ci şi în cel al luării de poziţii publice, afirmând că “Rusia are un plan de acţiune în cazul unui atac al SUA în Siria, dar consideră prematur să-l dezvăluie".
În acelaşi timp, Federaţia Rusă a solicitat Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să prezinte, în mod operativ, o analiză a riscurilor care ar putea să apară ca urmare a unor potenţiale atacuri ale SUA asupra minireactoarelor-sursă de neutroni şi a altor obiective din Siria.
În legătură cu declaraţiile SUA privind Siria, preşedintele Putin a declarat: "În timpul dezbaterilor din cadrul Congresului american privind utilizarea forţei în Siria, 'autorităţile SUA mint atunci când declară că atacurile americane nu vor conduce la consolidarea poziţiilor Al-Qaeda în această ţară şi când afirmă, de asemenea, că în Siria nici nu există membri Al-Qaeda', relateazăAgenţia de ştiri "Ria 'Novosti'. Putin a reiterat că Al-Qaeda este una dintre principalele organizaţii care luptă de partea Opoziţiei siriene. 'Cea mai importantă formaţiune de luptă este aşa-zisa Al-Nusra, o unitate a Al-Qaeda, iar americanii ştiu acest lucru'. (...) a mai subliniat Putin.
Într-un amplu interviu, acordat agenţiei de ştiri "Associated Press", preşedintele rus a ţinut să reitereze: ”Nu avem informaţii exacte despre ceea ce s-a întâmplat. Credem că trebuie să aşteptăm rezultatele anchetei derulate de comisia inspectorilor ONU. (...) În opinia noastră, pare complet absurd ca forţele armate (...) să înceapă să folosească, în aceste condiţii, arme chimice interzise, ştiind foarte bine că acest lucru poate fi un motiv pentru adoptarea de sancţiuni împotriva lor, inclusiv folosirea forţei”.
Întrebat care va fi poziţia Rusiei dacă vor fi prezentate dovezi concludente că aceste atacuri au fost coordonate de Guvernul Siriei şi dacă va fi de acord cu operaţiunea militară americană, Vladimir Putin a răspuns: “Nu exclud acest lucru. Dar vreau să vă atrag atenţia (...) că, în conformitate cu legislaţia internaţională în vigoare, numai Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite poate autoriza folosirea armelor împotriva unui stat suveran. (...) Dacă vom avea date exacte şi obiective despre autorul acestor crime, atunci va exista o reacţie. (...) Şi vă asigur că vom adopta o poziţie de principiu, (...) anume că utilizarea armelor de distrugere în masă împotriva oamenilor este o crimă. (...)”.
Rusia nu poate să nu fie îngrijorată şi de conexiunile stabilite între opoziţia din Siria şi teroriştii musulmani din Caucaz.
Într-o înregistrare video postată de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH, cu sediul la Londra), miercuri, 04.09.2013, poate fi văzut un combatant îmbrăcat în uniformă de camuflaj stând printre alţi luptători ai opozitiei, despre care el spune că au venit în Siria din Munţii Caucaz şi din Rusia pentru a răspândi Jihadul. Grupul s-ar numi “Teroriştii din Munţii Caucaz şi Levant”.
Cel în cauză a ţinut să sublinieze că noua grupare nu are nicio legătură cu reţeaua formată de organizaţiile Al-Qaeda şi Frontul Al-Nosra, care împreună cu Statul Islamic din Irak şi grupările din Levant se află printre cele mai eficiente forţe ale opoziţiei din Siria.
Având în vedere structura eterogenă a opoziţiei siriene şi dominarea ei de către fundamentaliştii islamici, este dificil ca “ramura franceză” a opoziţiei, pe care unii au mizat la momentul declanşării revoltelor, să poată guvera efectiv şi stabil, în eventualitatea unei schimbări de regim. Iar alternativa, având în vedere involuţiile din Egipt, nu este deloc liniştitoare.
Din datele de până acum, Rusia pare a fi mai determinată ca oricând să-şi joace cartea. Rămâne de văzut, pe ce mână şi până unde?
Accesări:
Aurel I. Rogojan
Publicat Joi, 05 septembrie 2013

Tuesday, September 3, 2013

Cat valoreaza aurul de la Rosia Montana

Valoarea aurului si a metalelor rare de la Rosia Montana este mult mai mare decat cea declarata oficial. In articolul de mai jos detaii despre acest subiect:

http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/

3 September 2011 ~ Comentarii

Averea ascunsa de la Rosia Montana: 50 miliarde dolari !!!

- See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf
 Averea ascunsa de la Rosia Montana: 50 miliarde dolari !!!

 Oricât de paradoxal ar părea, la Roşia Montană există un aisberg. Ceea ce se vede de pe „Titanicul” opiniei publice e partea de suprafaţă, adică rezervele de aur şi argint. Ceea ce nu se vede, dar ne va scufunda în disperare dacă proiectul Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) trece, e faţa ascunsă a aisbergului, şi anume resursele de metale rare, mult mai valoroase decât cele aurifere.

Cu toate acestea, nimeni nu vorbeşte despre ele. Cu excepţia oamenilor de ştiinţă precum şi a oamenilor care au lucrat zeci de ani acolo şi care nu au nimic de ascuns sau de pierdut. Mai mult decât atât, chiar cifrele cantităţilor de minereu (aur, argint, metale rare etc.) care se găsesc acolo sunt distorsionate voluntar, astfel că, dacă la evaluarea realizată de statul român în 1985, cantitatea totala estimată de minereu era de 30 de milioane de tone, la „recalcularea” făcută de RMGC cantitatea estimată este de 200 de milioane de tone. De ce un decalaj atât de mare pe baza aceloraşi date? Simplu, verificaţi acţiunile companiei la bursă şi veţi observa o ascensiune rapidă!

Revenind la metalele rare, ele nu sunt o glumă. Aurul e numai miza de faţadă, câtă vreme la Roşia Montană există Germaniu, Vanadiu, Titan, Nichel, Crom, Cobalt, Galiu, Arsenic, Bismut şi Feldspat Potasic! Pentru ca opinia publică să ştie cu adevărat de ce avere dispune România la Roşia Montana, voi trece în revistă raritatea şi valoarea acestor metale, precum şi domeniile în care ele se utilizează:

- Germaniu: utilizat în industria lentilelor sensibile (detectoare infraroşu, camere foto, microscop etc.);

- Vanadiu: utilizat în aplicaţii nucleare;

- Titan: utilizat în industria nucleară (submarine, rachete cosmice, avioane supersonice);

- Nichel: utilizat intesn în producţia de baterii;

- Crom: utilizat în construcţia de avioane;

- Cobalt: utilizat în producerea motoarelor cu reacţie;

- Galiu: utilizat în convertirea electricităţii în lumină coerentă (se produc anual 30 de tone de galiu în lume iar din exploatarea de la Roşia Montană s-ar putea produce, timp de 17 ani, circa 6000 de tone!!!);

- Arsenic: utilizat în industria laserelor şi în cea pirotehnică;

- Bismut: utilizat în medicină şi în transportul Uraniului în reactoarele nucleare;

- Feldspat Potasic: utilizat în industria porţelanului (la Roşia Montană există aproximativ 270.000 de tone iar noi actualmente îl importăm din China!).

La nivel cantitativ, situaţia arată aşa:
Metal gram/tona de minereu:
AUR- 1,5 g,
ARGINT - 7-10g,
 Ge 20 g,
Bi 20,
Ni 30,
Co 30,
Cr 50,
Ga 300,
Ti 1000,
V 2500,
As 5000.

Plecând de la estimarea de 200 milioane de tone a minereului de acolo şi a ponderii fiecărui metal în zăcământ, obţinem următoarea evaluare a metalelor din zăcământ :

AUR (1,5 grame/tona minereu)………………………………………….18,84 mld. USD

ARGINT (10 grame/tona)…………………………………………………2,00 mld. USD

GALIU (300 grame/tona)…………………………………………………13,00 mld. USD

GERMANIU (20 grame/tona)…………………………………………….5,20 mld.USD

CROM (50 grame/tona)…………………………………………………..6,50 mld. USD

VANADIU (2500 grame/tona)……………………………………………10,00 mld. USD

Co, Ti, Ni, Bi, As şi feldspat potasic…………………………………… 5,00 mld. USD

TOTAL…………………………………………………………………….. 60,54 mld. USD

La momentul când s-a hotărât să înceapă „campania aurului”, a aflat cumva „atotştiutorul” Traian Băsescu că valoarea totală a zăcămintelor de aur, argint şi metale rare este de peste 60 de miliarde de dolari, adică cu peste 50 de miliarde de dolari mai mult decât declară Roşia Montana Gold Corporation pe site-ul propriu (www.rmgc.ro)?

Dacă Traian Băsescu „nu ştie” atunci îl ajutăm noi să afle: voi propune USL şi voi strânge semnături pentru înfiinţarea unei Comisii Parlamentare de Anchetă privind minereurile „uitate”, de peste 50 de miliarde USD, de către Roşia Montana Gold Corporation în Munţii Apuseni.

Deputat Mugurel Surupăceanu

Oricât de paradoxal ar părea, la Roşia Montană există un aisberg. Ceea ce se vede de pe „Titanicul” opiniei publice e partea de suprafaţă, adică rezervele de aur şi argint. Ceea ce nu se vede, dar ne va scufunda în disperare dacă proiectul Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) trece, e faţa ascunsă a aisbergului, şi anume resursele de metale rare, mult mai valoroase decât cele aurifere. - See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf


3 September 2011 ~ Comentarii

Averea ascunsa de la Rosia Montana: 50 miliarde dolari !!!

- See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf

3 September 2011 ~ Comentarii

Averea ascunsa de la Rosia Montana: 50 miliarde dolari !!!

- See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf

Oricât de paradoxal ar părea, la Roşia Montană există un aisberg. Ceea ce se vede de pe „Titanicul” opiniei publice e partea de suprafaţă, adică rezervele de aur şi argint. Ceea ce nu se vede, dar ne va scufunda în disperare dacă proiectul Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) trece, e faţa ascunsă a aisbergului, şi anume resursele de metale rare, mult mai valoroase decât cele aurifere. - See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf

Oricât de paradoxal ar părea, la Roşia Montană există un aisberg. Ceea ce se vede de pe „Titanicul” opiniei publice e partea de suprafaţă, adică rezervele de aur şi argint. Ceea ce nu se vede, dar ne va scufunda în disperare dacă proiectul Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) trece, e faţa ascunsă a aisbergului, şi anume resursele de metale rare, mult mai valoroase decât cele aurifere.
Cu toate acestea, nimeni nu vorbeşte despre ele. Cu excepţia oamenilor de ştiinţă precum şi a oamenilor care au lucrat zeci de ani acolo şi care nu au nimic de ascuns sau de pierdut. Mai mult decât atât, chiar cifrele cantităţilor de minereu (aur, argint, metale rare etc.) care se găsesc acolo sunt distorsionate voluntar, astfel că, dacă la evaluarea realizată de statul român în 1985, cantitatea totala estimată de minereu era de 30 de milioane de tone, la „recalcularea” făcută de RMGC cantitatea estimată este de 200 de milioane de tone. De ce un decalaj atât de mare pe baza aceloraşi date? Simplu, verificaţi acţiunile companiei la bursă şi veţi observa o ascensiune rapidă!
Revenind la metalele rare, ele nu sunt o glumă. Aurul e numai miza de faţadă, câtă vreme la Roşia Montană există Germaniu, Vanadiu, Titan, Nichel, Crom, Cobalt, Galiu, Arsenic, Bismut şi Feldspat Potasic! Pentru ca opinia publică să ştie cu adevărat de ce avere dispune România la Roşia Montana, voi trece în revistă raritatea şi valoarea acestor metale, precum şi domeniile în care ele se utilizează:
- Germaniu: utilizat în industria lentilelor sensibile (detectoare infraroşu, camere foto, microscop etc.);
- Vanadiu: utilizat în aplicaţii nucleare;
- Titan: utilizat în industria nucleară (submarine, rachete cosmice, avioane supersonice);
- Nichel: utilizat intesn în producţia de baterii;
- Crom: utilizat în construcţia de avioane;
- Cobalt: utilizat în producerea motoarelor cu reacţie;
- Galiu: utilizat în convertirea electricităţii în lumină coerentă (se produc anual 30 de tone de galiu în lume iar din exploatarea de la Roşia Montană s-ar putea produce, timp de 17 ani, circa 6000 de tone!!!);
- Arsenic: utilizat în industria laserelor şi în cea pirotehnică;
- Bismut: utilizat în medicină şi în transportul Uraniului în reactoarele nucleare;
- Feldspat Potasic: utilizat în industria porţelanului (la Roşia Montană există aproximativ 270.000 de tone iar noi actualmente îl importăm din China!).

La nivel cantitativ, situaţia arată aşa:
Metal Au Ag Ge Bi Ni Co Cr Ga Ti V As
gr/tonă 1,5 7-10 20 20 30 30 50 300 1000 2500 5000
Plecând de la estimarea de 200 milioane de tone a minereului de acolo şi a ponderii fiecărui metal în zăcământ, obţinem următoarea evaluare a metalelor din zăcământ :
AUR (1,5 grame/tona minereu)………………………………………….18,84 mld. USD
ARGINT (10 grame/tona)…………………………………………………2,00 mld. USD
GALIU (300 grame/tona)…………………………………………………13,00 mld. USD
GERMANIU (20 grame/tona)…………………………………………….5,20 mld.USD
CROM (50 grame/tona)…………………………………………………..6,50 mld. USD
VANADIU (2500 grame/tona)……………………………………………10,00 mld. USD
Co, Ti, Ni, Bi, As şi feldspat potasic…………………………………… 5,00 mld. USD
TOTAL…………………………………………………………………….. 60,54 mld. USD
La momentul când s-a hotărât să înceapă „campania aurului”, a aflat cumva „atotştiutorul” Traian Băsescu că valoarea totală a zăcămintelor de aur, argint şi metale rare este de peste 60 de miliarde de dolari, adică cu peste 50 de miliarde de dolari mai mult decât declară Roşia Montana Gold Corporation pe site-ul propriu (www.rmgc.ro)?
Dacă Traian Băsescu „nu ştie” atunci îl ajutăm noi să afle: voi propune USL şi voi strânge semnături pentru înfiinţarea unei Comisii Parlamentare de Anchetă privind minereurile „uitate”, de peste 50 de miliarde USD, de către Roşia Montana Gold Corporation în Munţii Apuseni.

Deputat Mugurel Surupăceanu
- See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf
13 September 2011 ~ Comentarii

Averea ascunsa de la Rosia Montana: 50 miliarde dolari !!!


Oricât de paradoxal ar părea, la Roşia Montană există un aisberg. Ceea ce se vede de pe „Titanicul” opiniei publice e partea de suprafaţă, adică rezervele de aur şi argint. Ceea ce nu se vede, dar ne va scufunda în disperare dacă proiectul Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) trece, e faţa ascunsă a aisbergului, şi anume resursele de metale rare, mult mai valoroase decât cele aurifere.
Cu toate acestea, nimeni nu vorbeşte despre ele. Cu excepţia oamenilor de ştiinţă precum şi a oamenilor care au lucrat zeci de ani acolo şi care nu au nimic de ascuns sau de pierdut. Mai mult decât atât, chiar cifrele cantităţilor de minereu (aur, argint, metale rare etc.) care se găsesc acolo sunt distorsionate voluntar, astfel că, dacă la evaluarea realizată de statul român în 1985, cantitatea totala estimată de minereu era de 30 de milioane de tone, la „recalcularea” făcută de RMGC cantitatea estimată este de 200 de milioane de tone. De ce un decalaj atât de mare pe baza aceloraşi date? Simplu, verificaţi acţiunile companiei la bursă şi veţi observa o ascensiune rapidă!
Revenind la metalele rare, ele nu sunt o glumă. Aurul e numai miza de faţadă, câtă vreme la Roşia Montană există Germaniu, Vanadiu, Titan, Nichel, Crom, Cobalt, Galiu, Arsenic, Bismut şi Feldspat Potasic! Pentru ca opinia publică să ştie cu adevărat de ce avere dispune România la Roşia Montana, voi trece în revistă raritatea şi valoarea acestor metale, precum şi domeniile în care ele se utilizează:
- Germaniu: utilizat în industria lentilelor sensibile (detectoare infraroşu, camere foto, microscop etc.);
- Vanadiu: utilizat în aplicaţii nucleare;
- Titan: utilizat în industria nucleară (submarine, rachete cosmice, avioane supersonice);
- Nichel: utilizat intesn în producţia de baterii;
- Crom: utilizat în construcţia de avioane;
- Cobalt: utilizat în producerea motoarelor cu reacţie;
- Galiu: utilizat în convertirea electricităţii în lumină coerentă (se produc anual 30 de tone de galiu în lume iar din exploatarea de la Roşia Montană s-ar putea produce, timp de 17 ani, circa 6000 de tone!!!);
- Arsenic: utilizat în industria laserelor şi în cea pirotehnică;
- Bismut: utilizat în medicină şi în transportul Uraniului în reactoarele nucleare;
- Feldspat Potasic: utilizat în industria porţelanului (la Roşia Montană există aproximativ 270.000 de tone iar noi actualmente îl importăm din China!).

La nivel cantitativ, situaţia arată aşa:
Metal Au Ag Ge Bi Ni Co Cr Ga Ti V As
gr/tonă 1,5 7-10 20 20 30 30 50 300 1000 2500 5000
Plecând de la estimarea de 200 milioane de tone a minereului de acolo şi a ponderii fiecărui metal în zăcământ, obţinem următoarea evaluare a metalelor din zăcământ :
AUR (1,5 grame/tona minereu)………………………………………….18,84 mld. USD
ARGINT (10 grame/tona)…………………………………………………2,00 mld. USD
GALIU (300 grame/tona)…………………………………………………13,00 mld. USD
GERMANIU (20 grame/tona)…………………………………………….5,20 mld.USD
CROM (50 grame/tona)…………………………………………………..6,50 mld. USD
VANADIU (2500 grame/tona)……………………………………………10,00 mld. USD
Co, Ti, Ni, Bi, As şi feldspat potasic…………………………………… 5,00 mld. USD
TOTAL…………………………………………………………………….. 60,54 mld. USD
La momentul când s-a hotărât să înceapă „campania aurului”, a aflat cumva „atotştiutorul” Traian Băsescu că valoarea totală a zăcămintelor de aur, argint şi metale rare este de peste 60 de miliarde de dolari, adică cu peste 50 de miliarde de dolari mai mult decât declară Roşia Montana Gold Corporation pe site-ul propriu (www.rmgc.ro)?
Dacă Traian Băsescu „nu ştie” atunci îl ajutăm noi să afle: voi propune USL şi voi strânge semnături pentru înfiinţarea unei Comisii Parlamentare de Anchetă privind minereurile „uitate”, de peste 50 de miliarde USD, de către Roşia Montana Gold Corporation în Munţii Apuseni.

Deputat Mugurel Surupăceanu
    
- See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf
13 September 2011 ~ Comentarii

Averea ascunsa de la Rosia Montana: 50 miliarde dolari !!!


Oricât de paradoxal ar părea, la Roşia Montană există un aisberg. Ceea ce se vede de pe „Titanicul” opiniei publice e partea de suprafaţă, adică rezervele de aur şi argint. Ceea ce nu se vede, dar ne va scufunda în disperare dacă proiectul Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) trece, e faţa ascunsă a aisbergului, şi anume resursele de metale rare, mult mai valoroase decât cele aurifere.
Cu toate acestea, nimeni nu vorbeşte despre ele. Cu excepţia oamenilor de ştiinţă precum şi a oamenilor care au lucrat zeci de ani acolo şi care nu au nimic de ascuns sau de pierdut. Mai mult decât atât, chiar cifrele cantităţilor de minereu (aur, argint, metale rare etc.) care se găsesc acolo sunt distorsionate voluntar, astfel că, dacă la evaluarea realizată de statul român în 1985, cantitatea totala estimată de minereu era de 30 de milioane de tone, la „recalcularea” făcută de RMGC cantitatea estimată este de 200 de milioane de tone. De ce un decalaj atât de mare pe baza aceloraşi date? Simplu, verificaţi acţiunile companiei la bursă şi veţi observa o ascensiune rapidă!
Revenind la metalele rare, ele nu sunt o glumă. Aurul e numai miza de faţadă, câtă vreme la Roşia Montană există Germaniu, Vanadiu, Titan, Nichel, Crom, Cobalt, Galiu, Arsenic, Bismut şi Feldspat Potasic! Pentru ca opinia publică să ştie cu adevărat de ce avere dispune România la Roşia Montana, voi trece în revistă raritatea şi valoarea acestor metale, precum şi domeniile în care ele se utilizează:
- Germaniu: utilizat în industria lentilelor sensibile (detectoare infraroşu, camere foto, microscop etc.);
- Vanadiu: utilizat în aplicaţii nucleare;
- Titan: utilizat în industria nucleară (submarine, rachete cosmice, avioane supersonice);
- Nichel: utilizat intesn în producţia de baterii;
- Crom: utilizat în construcţia de avioane;
- Cobalt: utilizat în producerea motoarelor cu reacţie;
- Galiu: utilizat în convertirea electricităţii în lumină coerentă (se produc anual 30 de tone de galiu în lume iar din exploatarea de la Roşia Montană s-ar putea produce, timp de 17 ani, circa 6000 de tone!!!);
- Arsenic: utilizat în industria laserelor şi în cea pirotehnică;
- Bismut: utilizat în medicină şi în transportul Uraniului în reactoarele nucleare;
- Feldspat Potasic: utilizat în industria porţelanului (la Roşia Montană există aproximativ 270.000 de tone iar noi actualmente îl importăm din China!).

La nivel cantitativ, situaţia arată aşa:
Metal Au Ag Ge Bi Ni Co Cr Ga Ti V As
gr/tonă 1,5 7-10 20 20 30 30 50 300 1000 2500 5000
Plecând de la estimarea de 200 milioane de tone a minereului de acolo şi a ponderii fiecărui metal în zăcământ, obţinem următoarea evaluare a metalelor din zăcământ :
AUR (1,5 grame/tona minereu)………………………………………….18,84 mld. USD
ARGINT (10 grame/tona)…………………………………………………2,00 mld. USD
GALIU (300 grame/tona)…………………………………………………13,00 mld. USD
GERMANIU (20 grame/tona)…………………………………………….5,20 mld.USD
CROM (50 grame/tona)…………………………………………………..6,50 mld. USD
VANADIU (2500 grame/tona)……………………………………………10,00 mld. USD
Co, Ti, Ni, Bi, As şi feldspat potasic…………………………………… 5,00 mld. USD
TOTAL…………………………………………………………………….. 60,54 mld. USD
La momentul când s-a hotărât să înceapă „campania aurului”, a aflat cumva „atotştiutorul” Traian Băsescu că valoarea totală a zăcămintelor de aur, argint şi metale rare este de peste 60 de miliarde de dolari, adică cu peste 50 de miliarde de dolari mai mult decât declară Roşia Montana Gold Corporation pe site-ul propriu (www.rmgc.ro)?
Dacă Traian Băsescu „nu ştie” atunci îl ajutăm noi să afle: voi propune USL şi voi strânge semnături pentru înfiinţarea unei Comisii Parlamentare de Anchetă privind minereurile „uitate”, de peste 50 de miliarde USD, de către Roşia Montana Gold Corporation în Munţii Apuseni.

Deputat Mugurel Surupăceanu
    
- See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf
13 September 2011 ~ Comentarii

Averea ascunsa de la Rosia Montana: 50 miliarde dolari !!!


Oricât de paradoxal ar părea, la Roşia Montană există un aisberg. Ceea ce se vede de pe „Titanicul” opiniei publice e partea de suprafaţă, adică rezervele de aur şi argint. Ceea ce nu se vede, dar ne va scufunda în disperare dacă proiectul Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) trece, e faţa ascunsă a aisbergului, şi anume resursele de metale rare, mult mai valoroase decât cele aurifere.
Cu toate acestea, nimeni nu vorbeşte despre ele. Cu excepţia oamenilor de ştiinţă precum şi a oamenilor care au lucrat zeci de ani acolo şi care nu au nimic de ascuns sau de pierdut. Mai mult decât atât, chiar cifrele cantităţilor de minereu (aur, argint, metale rare etc.) care se găsesc acolo sunt distorsionate voluntar, astfel că, dacă la evaluarea realizată de statul român în 1985, cantitatea totala estimată de minereu era de 30 de milioane de tone, la „recalcularea” făcută de RMGC cantitatea estimată este de 200 de milioane de tone. De ce un decalaj atât de mare pe baza aceloraşi date? Simplu, verificaţi acţiunile companiei la bursă şi veţi observa o ascensiune rapidă!
Revenind la metalele rare, ele nu sunt o glumă. Aurul e numai miza de faţadă, câtă vreme la Roşia Montană există Germaniu, Vanadiu, Titan, Nichel, Crom, Cobalt, Galiu, Arsenic, Bismut şi Feldspat Potasic! Pentru ca opinia publică să ştie cu adevărat de ce avere dispune România la Roşia Montana, voi trece în revistă raritatea şi valoarea acestor metale, precum şi domeniile în care ele se utilizează:
- Germaniu: utilizat în industria lentilelor sensibile (detectoare infraroşu, camere foto, microscop etc.);
- Vanadiu: utilizat în aplicaţii nucleare;
- Titan: utilizat în industria nucleară (submarine, rachete cosmice, avioane supersonice);
- Nichel: utilizat intesn în producţia de baterii;
- Crom: utilizat în construcţia de avioane;
- Cobalt: utilizat în producerea motoarelor cu reacţie;
- Galiu: utilizat în convertirea electricităţii în lumină coerentă (se produc anual 30 de tone de galiu în lume iar din exploatarea de la Roşia Montană s-ar putea produce, timp de 17 ani, circa 6000 de tone!!!);
- Arsenic: utilizat în industria laserelor şi în cea pirotehnică;
- Bismut: utilizat în medicină şi în transportul Uraniului în reactoarele nucleare;
- Feldspat Potasic: utilizat în industria porţelanului (la Roşia Montană există aproximativ 270.000 de tone iar noi actualmente îl importăm din China!).

La nivel cantitativ, situaţia arată aşa:
Metal Au Ag Ge Bi Ni Co Cr Ga Ti V As
gr/tonă 1,5 7-10 20 20 30 30 50 300 1000 2500 5000
Plecând de la estimarea de 200 milioane de tone a minereului de acolo şi a ponderii fiecărui metal în zăcământ, obţinem următoarea evaluare a metalelor din zăcământ :
AUR (1,5 grame/tona minereu)………………………………………….18,84 mld. USD
ARGINT (10 grame/tona)…………………………………………………2,00 mld. USD
GALIU (300 grame/tona)…………………………………………………13,00 mld. USD
GERMANIU (20 grame/tona)…………………………………………….5,20 mld.USD
CROM (50 grame/tona)…………………………………………………..6,50 mld. USD
VANADIU (2500 grame/tona)……………………………………………10,00 mld. USD
Co, Ti, Ni, Bi, As şi feldspat potasic…………………………………… 5,00 mld. USD
TOTAL…………………………………………………………………….. 60,54 mld. USD
La momentul când s-a hotărât să înceapă „campania aurului”, a aflat cumva „atotştiutorul” Traian Băsescu că valoarea totală a zăcămintelor de aur, argint şi metale rare este de peste 60 de miliarde de dolari, adică cu peste 50 de miliarde de dolari mai mult decât declară Roşia Montana Gold Corporation pe site-ul propriu (www.rmgc.ro)?
Dacă Traian Băsescu „nu ştie” atunci îl ajutăm noi să afle: voi propune USL şi voi strânge semnături pentru înfiinţarea unei Comisii Parlamentare de Anchetă privind minereurile „uitate”, de peste 50 de miliarde USD, de către Roşia Montana Gold Corporation în Munţii Apuseni.

Deputat Mugurel Surupăceanu
    
- See more at: http://surupaceanu.ro/2011/09/averea-ascunsa-de-la-rosia-montana-50-miliarde-dolari/#sthash.cxgDZVRU.dpuf

Protest pentru salvarea Rosiei Montane- Bucuresti ziua 2




Sunt mandra de toti cei ce se afla in strada si protesteaza.

Romanii tradatori in slujba RMGC si salariile acestora

Cateva articole despre cei ce lucreaza pentru firma canadiana- cine sunt ei, cati bani primesc ei, cine se ocupa de lobby in favoarea Gold Corporation.

http://www.napocanews.ro/2013/09/toti-oamenii-rmgc-cine-sunt-cei-impotriva-carora-protesteaza-o-tara-intreaga.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/exclusiv-rosia-montana-documente-cat-castiga-sefii-gold-ului-dragos-tanase-peste-6-milioane-de-dolari-minciuna-lui-ponta-cu-despagubirile-si-minciuna-lui-basescu-cu-referendumul-97457.html

http://www.napocanews.ro/2013/09/toti-oamenii-rmgc-cine-sunt-cei-impotriva-carora-protesteaza-o-tara-intreaga.html

Despre Roşia Montană Gold Corporation românii ştiu doar modul în care această companie operează pentru realizarea proiectului de la Roşia Montană, însă nu ştiu şi cine sunt oamenii din spatele. Cei care fac lobby pentru demararea proiectului, cei care cheltuie milioane de lei în publicitate pentru ca presa să fie de partea lor, cei care realizează reclame lacrimogene cu femei care croşetează ciorapi şi apoi înjură ca la uşa cortului. Cei care manipulează în orice mod opinia publică pentru a pune mâna pe cel mai mare depozit de aur din Europa.

Dragoş Tănase, director. Directorul Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase, a activat în trecut ca director financiar la UPC România, consultant la Arthur Andersen, dar şi funcţionar la Ministerul de Finanţe. El este absolvent al Academiei de Studii Economice din București



Andreea Plesa, vicepreşedinte Comunicări Corporate. Andreea a avut aceeaşi poziţie şi la UPC România în perioada iunie 2003 – mai 2008, unde a fost colegă cu Dragoş Tănase. Este şi ea absolventă a Academiei de Studii Economice din București, specializarea Marketing.





Horea Avram – Vicepreşedinte probleme de mediu. Horea Avram vine din mediul de stat, unde a fost Comisar Şef la Garda Naţională de Mediu în judeţul Hunedoara între 2001 şi 2003.






Romulus Marian – Director Financiar. Din nou, fost coleg cu Dragoş Tănase la UPC România între 2005 şi 2008.






Adrian Iulian Nitica – Manager IT&C. Iulian Nitica vine din mediul de stat. Acesta a lucrat pentru Guvernul României, Agenţia de Stategii Guvernamentale în anul 2003. Anterior a fost angajat la Ministerul Informaţiei şi Telecomunicaţiei, din aprilie 2001 până în iunie 2003.





Cătălin Hosu – Manager Regional Comunicare. A fost jurnalist la Media Pro din 1997 până în 2003.






Claudia Buruiană – Manager Responsabilitate Socială, cercetător la Institutul Naţional de Sociologie din Bucureşti din 2004 până în prezent, specializată pe zona rurală.
















http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/exclusiv-rosia-montana-documente-cat-castiga-sefii-gold-ului-dragos-tanase-peste-6-milioane-de-dolari-minciuna-lui-ponta-cu-despagubirile-si-minciuna-lui-basescu-cu-referendumul-97457.html

EXCLUSIV (Roşia Montană, documente): Cât câştigă şefii Gold-ului. Dragoş Tănase, peste 6 milioane de dolari! Minciuna lui Ponta cu “despăgubirile” şi a lui Băsescu cu referendumul

vezi toate articolele de

Victor Ponta a aruncat la înaintare tâmpenia cu despăgubirile pe care le-ar cere Gabriel Resources dacă proiectul de la Roşia Montană nu ar porni. Premierul spune că avocaţii Gold-ului ar cere 2 miliarde de dolari. Să ceară şi 10 miliarde, că nu-i doare gura şi mâna. Asta nu înseamnă şi că statul român ar fi obligat să plătească aceşti bani, atâta timp cât RMGC nu a reuşit să realizeze un proiect legal. Am mai spus şi o repet: doar din momentul în care legea specială pentru distrugerea Roşiei Montana ar fi adoptată de către Parlament, ar exista riscul ca asemenea despăgubiri să trebuiască să fie plătite! Încălcând zeci de alte legi (dreptul de proprietate al localnicilor şi exproprieri în interes privat, regimul de protecţie al pădurilor, apelor, păşunilor şi fânaţelor, a patrimoniului, al proprietăţilor publice şi private ale autorităţilor publice, liberul acces la justiţie al cetăţenilor, libera concurenţă, Codul Fiscal etc.), proiectul RMGC ar intra în „legalitate”. Practic, s-ar oficializa hoţia şi s-ar recunoaşte dreptul hoţilor asupra banilor furaţi.
***

Şi pentru că a venit vorba de banii „investiţi” până acum la Roşia Montană. Să vedem unde au ajuns o parte importantă din ei. Mai exact cum sunt recompensaţi financiar câţiva dintre „capii” companiei. Conform propriilor documente ale Gabriel Resources (Management Information Circular, din 17 mai 2013, document pregătitor al Adunării Generale a Acţionarilor). Documentul prezintă sumele exacte cu salariile, veniturile şi compensaţiile totale la care au avut dreptul cinci dintre cei mai importanţi şefi ai Afacerii Roşia Montană: Jonathan Henry (preşedinte şi CEO Gabriel), Max Vaugham (CFO Gabriel), Richard Brown (CCO), Dragoş Tănase (directorul general al RMGC) şi Nicolae Suciu (vicepreşedinte RMGC şi omul de legătură al afacerii în relaţia cu Guvernul României).
Să ne facem „încălzirea” cu salariile de bază. Jonathan Henry a încasat 633.872 de dolari* în 2011, 642.792 în 2012 şi tot atât ar urma să încaseze în 2013. Dragoş Tănase a avut un salariu de bază de 291.246 de dolari în 2011, cu o uşoară „diminuare” în 2012 şi 2013, la 287.375 dolari. Salariile celorlalţi la puteţi consulta în tabelul de mai jos.





Vi se pare mult, puţin, „decent”? Să nu ne lăsăm înşelaţi de aparenţe. Salariile de bază reprezintă cea mai mică parte a veniturilor şefilor corporaţiei. Bonusurile şi premiile bazate pe „performanţa” acţiunilor lui Gabriel sunt partea cea mai consistentă. Doar în 2010, Jonathan Henry a mai adăugat salariului de bază peste 11 milioane de dolari, lucru care l-a plasat în acel an în TOP 10 al celor mai bine plătiţi CEO din Canada (foto)! La rândul lui, Dragoş Tănase şi-a mai adăugat la „compensaţiile” totale din 2010, pe lângă salariu, alţi 4,46 milioane de dolari. În total, pe trei ani (2010-2013), compensaţiile totale (salarii de bază, premii, bonusuri) acumulate de Jonathan Henry au depăşit 15 milioane dolari. Dragoş Tănase a trecut de 6 milioane de dolari, iar Nicolae Suciu de 3 milioane de dolari! Vezi şi tabelul de mai jos.
În doar trei ani, totalul veniturilor a cinci dintre şefii Gabriel Resources şi RMGC au depăşit 33 de milioane de dolari! Iar aceştia reprezintă doar o parte din ştăbimea companiei. Asta ca să înţelegem şi din altă perspectivă sloganul RMGC „oamenii de acolo nu vor decât să muncească!”. Printre (multe) altele, şi aceste „compensaţii totale” ar urma să fie suportate de către statul român, dacă proiectul legii distrugerii Roşiei Montana va trece de Parlament.



***
Train Băsescu (foto, în dreapta lui, cu ochelari, e Dragoş Tănase, cel care “vrea decât să muncească” pe 6 milioane de dolari), aparent atacându-l pe Victor Ponta (şi Guvernul USL), a anunţat ideea unui referendum naţional pentru Roşia Montană, organizat în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare de anul viitor. Suprinzător (pentru unii), Victor Ponta s-a declarat şi el de acord cu această idee. În aparenţă, e o idee democratică şi o soluţie firească. Nu vă lăsaţi, însă, înşelaţi de formă! Am trăit pe viu Referendumul Cianurii, organizat în Munţii Apuseni pe 9  decembrie 2012. Campaniile „de informare” cu plase. Ameninţările opozanţilor. Neregulile în lanţ (taximetrie electorală, publicitate lângă şi în secţiile de votare, urnă mobilă abuzivă, direcţionare – de către membrii comisiilor de votare – a cetăţenilor către secţiile de referendum etc.). Comunicare mincinoasă (aproape toată presa a preluat mesajul că „nu au fost nereguli”, deşi sesizările au curs lanţ, ajungându-se până la întreruperea procesului de votare; rezultate umflate – deşi referendumul a fost anulat din lipsă de cvorum şi doar 27% dintre cei înscrişi pe liste au votat „DA”, s-a comunicat „o mare victorie”!). La care se adaugă manipularea întrebării în sine (care conţinea, de fapt, două întrebări în una singură: una despre repornirea mineritului în Apuseni, alta despre proiectul de la Roşia Montană – lucruri mult diferite). Gândiţi-vă doar la o întrebare de genul: „Sunteţi de acord cu locurile de muncă create de proiectul de la Roşia Montană?” (şi sunt convins că PR-iştii şi lobby-iştii Gold-ului sunt în stare de formulări şi mai manipulative).
La modul cel mai simplu spus, gândiţi-vă ce se întâmplă când „sistemul” de vot, construit de PSD şi „pefecţionat” de  Dragnea îşi dă mâna cu „sistemul” de vot construit şi „perfecţionat” de Videanu. Aceasta e diferenţa între ideea democratică a unui referendum naţional pe tema proiectului de la Roşia Montană şi transpunerea ei în practică. Şi explicaţia de ce  nu e vreo surpriză faptul că Băsescu şi Ponta coabitează şi în domeniul referendumului pe tema Roşiei Montana.
Să nu intrăm însă pe piste false. Lupta de acum este pentru blocarea acestei legi speciale de distrugere a Roşiei Montana şi tragerea la răspundere a celor care au iniţiat-o. În acest sens nu uitaţi să vă contactaţi deputaţii şi senatorii (cum o puteţi face, aflaţi mai multe aici). Şi să ieşiţi în stradă pentru a le transmite acelaşi mesaj. În plus, cereţi-le expres ca VOTUL din Parlament SĂ FIE NOMINAL.
***
P.S.: Totuşi, nu ar fi lipsit de interes ca pe lista revendicărilor să fie introdus şi un punct suplimentar legat de Legea Referendumului (mai exact de modificarea ei prin reducerea pragului necesar validării la 30%, după cum intenţionează USL).
P.S.2: Impactul reţelelor de socializare în privinţa subiectului Roşia Montană a bătut în ultimele săptămâni şi zile impactul distorsiunilor mediatice ale televiziunilor şi ale presei mainstream, tipărite şi online. Nu uitaţi să (re)distribuiţi informaţiile despre Afacerea Roşia Montană, proteste, revendicări etc. Împreună putem sparge, în continuare, blocada mediatică.
***

CITEŞTE AICI REVENDICĂRILE PROTESTATARILOR

* sumele sunt în dolari canadieni, dolarul canadian are o paritate de aproximativ 1/1 cu dolarul american (variaţiile, în plus au în minus, de la an la an, sunt minore)
***

O SCURTĂ LECŢIE DE ISTORIE

Protestele societăţii civile  împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au început în 2002. Începând cu vara lui 2011, acestea s-au intensificat, fiind din ce în ce mai dese (video, Cluj, Hunoriada, după decizia Ministerului Culturii de a elibera un certificat de descărcare arheologică pentru Muntele Cârnic, pentru a-l înlocui pe cel anulat irevocabil de instanţele judecătoreşti).
În noiembrie 2011 a fost ocupată clădirea fostului Hotel Conti din Cluj, un baner imens anunţând “Revoluţia începe la Roşia Montană”. Acţiunile de protest au durat o săptămână, în Cluj, Bucureşti şi alte oraşe din ţară (video). Autorităţile publice şi mass-media manistream au ignorat avertismentul. Cei mai mulţi analişti care le-au comentat (dintre, oricum, cei foarte puţini care au scris despre proteste), le-au luat în derâdere şi/sau le-au minimalizat.
Pe 11 ianuarie 2012, activiştii din Campania “Salvaţi Roşia Montană” au fost primii care au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva demiterii lui Raed Arafat şi împotriva privatizării sănătăţii. O zi mai târziu, protestele s-au extins la Târgu Mureş, Bucureşti şi apoi în toată ţara, ducând la căderea Guvernului Boc. Guvernarea USL a ignorat, la rândul ei, lecţia. De la câteva zeci şi sute de protestatari, în doi ani s-a ajuns la zeci de mii (video, demonstraţiile de duminică şi ier de la Cluj şi Bucureşti). Chiar aşteaptă politicienii români să vadă 100.000 de oameni în stradă? Mă tem că într-o astfel de situaţie nu vor mai rămâne prea multe pietre din Palatele Victoria, Cotroceni şi Palatul Parlamentului…