Friday, August 30, 2013

Atacarea Siriei, pas catre al treilea razboi mondial?

La 1 septembrie 1939 incepea al doilea razboi mondial.
Astazi avem o situatie similara, o criza economica, artificial provocata, pe care cei aflati in spatele ei, doresc sa o rezolve prin razboi. Anumite grupuri financiare din Occident doresc atacarea Siriei, apoi a Iranului, avand chiar pretentia de a incercui apoi Rusia si China.
Rusia se opune atacarii Siriei si a trimis nave de razboi in zona, Partidul Laburist din Anglia s-a opus dorintei premierului britanic de a ataca, in Franta exista opozitie fata de atacarea Siriei, in SUA Obama inca rezista presiunilor la care e supus, chiar si in randul Conservatorilor americani exista opozitie fata de atac, Zbigniew Brzezinski zice ca nu trebuie un atac direct si dur, doar Basescu si Ponta se declara "de partea partenerilor nostri" si declara ca Romania "a ezitat prea mult in a spune ca Siria are regim ilegitim si criminal de prea mult timp"!!! Ma intreb oare cine or fi partenerii lui Ponta si Basescu? Cred ca prostia, oportunismul si slugarnicia sunt partenerii, ba chiar prietenii lor fideli. Ca de obicei dupa 1990, politicienii din Romania duc o politica lipsita de viziune, politica unor slugi ieftine. Mi-e mult mai sila de Ponta, chiar si decat mi-a fost de Basescu. Diferenta dintre cei doi, este ipocrizia imensa a lui Ponta.

Strada e a noastra - Protest pentru oprirea exploatarii de la Rosia Montana

1 septembrie 2013 zi de protest fata de exploatarea aurului de la Rosia Montana de catre compania straina Gold Corporation si fata de legea data de Ponta pt a inlatura toate obstacolele legale ce blocau distrugerea Rosiei Montane, poluarea si furarea masiva a Romaniei.
Tot pe 1 septembrie 2013 se va protesta si fata de exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.
Lista oraselor ce se alatura protestelor:

http://rosiamontana.org/stiri/lista-oraselor-care-pe-1-septembrie-se-alatura-protestului-impotriva-distrugerii-rosiei




Eugen David, un mot din Apuseni, un adevarat Horea al zilelor noastre



  • Lista oraselor care se alatura protestului impotriva distrugerii Rosiei Montane
2013-08-29 12:15:00
Campania Salvati Rosia Montana sustine miscarile civice venite in sprijinul localnicilor amenintati de proiectul de lege aprobat de Guvern in sedinta sa de marti, 27 august!
Am fost instiintati pana in prezent ca evenimente de sustinere se vor organiza in mai multe orase din tara si strainatate. Lista este in continua actualizare:
Rosia Montana - 1 septembrie, Primaria Rosia Montana, ora 14
Bucuresti - 1 septembrie, Piata Universitatii (la Statui), ora 17,
Alba - 1 septembrie, Cinema Dacia, ora 17,
Timisoara - 1 septembrie, Piata Operei, ora 17,
Iasi - 1 septembrie, Piata Unirii, ora 17,
Cluj - 1 septembrie, Piata Unirii, ora 17,
Brasov - 1 septembrie, Prefectura Brasov, ora 17,
Galati - 1 septembrie, Prefectura Galati, ora 10,
Arad - 1 septembrie, Primaria Arad, ora 17,
Deva - 1 septembrie, Piata Unirii, ora 17,
Constanta - 1 septembrie, Prefectura Constanta, ora 17,
Targu-Mures - 1 septembrie, Ceasul cu Flori, ora 17,
Sibiu - 1 septembrie, Piata Mare in fata Primariei, ora 17,
Piatra-Neamt - 1 septembrie, Prefectura Piatra-neamt, ora 17,
Bistrita - 1 septembrie, Piata Centrala, ora 17,
Baia Mare - 1 septembrie, Statuia Ostasului Roman, ora 17,
Gheorghieni - 1 septembrie, Centrul orasului, ora 17,
Sfantu-Gheorghe - 1 septembrie, Parcul Elisabeta, la obelisc, ora 17,
Pitesti - 1 septembrie, Piata Vasile Milea, ora 17,
Barlad - 1 septembrie, Piata Sfantul Ilie (langa biserica Sf Ilie), ora 17
Satu Mare - 1 septembrie, Platou Piata 25 Octombrie, ora 17,
Craiova -  1 septembrie, Piata Mihai Viteazu, ora 17,
Dorohoi - 1 septembrie, Centrul orasului (la statuie), ora 17,
Oradea - 1 septembrie, Statuia Mihai Viteazu, ora 17,
Ploiesti - 1 septembrie, Piata Toma Socolescu, ora 17

Paris - 5 septembrie, 120 Avenue de Suffren, 75015 Paris, ora 17.30
Bruxelles - 1 septembrie, Ambasada Romaniei, ora 16
Viena  - 6 septembrie, Ambasada Romaniei (Prinz Eugenstr. 60), ora 17
Berlin - 31 august, Dorotheenstraße 62-66, ora 17
Londra - 1 septembrie, Embassy of Romania, Arundel House, 4 Palace Green, ora 15
Roma - 1 septembrie, Ambasada Romaniei,
Praga - 1 septembrie, Ambasada Romaniei Nerudova 5, ora 17
Lisabona  - 1 septembrie, Ambasada Romaniei Rua de São Caetano 5 (Lapa), ora 17
Oslo  - 1 septembrie, Strandagervej 27, 2900 Hellerup, ora 16
Copenhaga - 1 septembrie, Ambasada Romaniei, ora 17
Madrid - 1 septembrie, Ambasada Romaniei, ora 16
Luxemburg - 3 septembrie, Ambasada Romaniei, ora 18
Washington D.C. - 1 septembrie, Ambasada Romaniei, ora 13
Maastricht - 1 septembrie, Wilhelminabrug (on the Maasboulevard part) ora 18
Amsterdam - 1 septembrie, Dam, 1012 NP Amsterdam, ora 11
Budapesta - 1 septembrie, Románia Magyarországi Nagykövetsége, ora 17
Munchen -  1 septembrie, ARichard-Strauss-Strasse 149, ora 16
Bonn - 1 septembrie, Legionsweg 14, 53117 Bonn, ora 17
Aarhus - 1 septembrie, Tangkrogen (Marselisborghavn), ora 14


Daca organizati in orasul dvs. un eveniment similar va rugam sa ne instiintati la adresa de mail alburnusmaior@ngo.ro
Totodata, 1 septembrie 2013 este si Zi de lupta impotriva fracturarii! Facem un apel catre cei care vor iesi duminica in strada, indiferent pentru care dintre cele doua cauze: nu uitati ca Romania se afla acum sub asediu! Rosia Montana si Barladul reprezinta stalpii de rezistenta! Sa ne facem ambele mesaje auzite, de peste tot!
SOLIDARITATE!!! Date despre protestul de la Barlad AICI.
Mesajul presedintelui Asociatiei Alburnus Maior, Eugen David, catre cei care sustin Rosia Montana: Strada e a noastra! (VIDEO)
Va multumim pentru sprijin!

Rosia Poieni- Dezastru ecologic

Un film si un articol despre dezastrele ecologice cauzate de exploatarile din Apuseni:




http://www.vice.com/ro/read/patru-tone-de-pesti-morti-in-raul-aries

Wednesday, August 28, 2013

Concesionarea Rosiei Montane strainilor- UN ACT DE TRADARE NATIONALA

 
 
 
 
UN ACT DE TRĂDARE NAŢIONALĂ

 

În 27 august, guvernul României a aprobat proiectul de lege care permite exploatarea Roșiei Montane și urmează a o trimite Parlamentului. Am tot sperat că măcar în ultimul moment la guvernanții noștri se va vedea o licărire, dacă nu de patriotism sau de bun simț, fiindcă le-am cere prea mult, măcar de spirit de conservare. În ultimii 23 de ani au fost complici sau au săvârșit următoarele : devalizări de bănci, distrugerea agriculturii, vânzarea bucată cu bucată a fabricilor, înstrăinarea resurselor de petrol și de gaze naturale, tăierea pădurilor. Ce-au pus în loc ? Autostrăzi ? Un sistem uman de sănătate ? Pensii din care să se poată trăi ?
Dintre toate porcăriile făcute de la revoluție încoace, vânzarea Roșiei Montane este cea mai execrabilă. Banii pot fi puși la loc în bănci, fiindcă, nu-i așa ? avem de unde, pădurile cresc la loc, surse alternative de energie se mai pot găsi, agricultura se mai poate pune pe picioare. Mediul natural și patrimoniul național, odată distruse, nu mai pot fi înlocuite. Nici aurul înstrăinat, care de 2000 de ani constituie o bogăție a acestui popor, nu poate fi adus înapoi. Și pentru ce să renunțăm la toate astea, pentru o redevență nu de 4%, ci de 6%, marea realizare a actualului guvern ? Fiindcă toate celalalte câștiguri, locuri de muncă etc. sunt minciuni. Țara noastră acceptă astăzi în genunchi condiții pe care numai marile puteri colonialiste le-au impus coloniilor lor. Am pierdut, fără să știm, vreun război ? Acesta este statutul pe care actualii guvernanți ni l-au asigurat printre țările europene ?
Înfiorător este cinismul cu care i se promite companiei canadiene « dobândirea dreptului de folosință asupra imobilelor din perimetrul de exploatare până în mai 2014 ». Prin aceste « imobile » guvernanții înțeleg casele, grădinile moștenite din moși strămoși, bisericile și morții, iar noi înțelegem că locuitorii care nu pleacă de bunăvoie vor fi izgoniți în mai puțin de un an. Ce vor să demonstreze prin asta, în afara faptului că democrația asta a lor nu este mai bună decât comunismul ? Pentru asta am ieșit unii dintre noi în stradă în decembrie 1989 ?
Iată ce mai citim în impertinentul proiect de lege : « De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană ». În ce privește o dezvoltare durabilă de 15 ani, cred că toată lumea s-a lămurit. Cum stăm cu patrimoniul cultural și cu mediul ? Nu Ministerul Culturii și Ministerul Mediului, plătite din banii noștri, ar trebui să se îngrijească de ele ? Ele sunt însă agenții ale firmei canadiene și, de fapt, ale oricăror firme care au venit spre a jefui România. Nu a fost clar acest lucru din clipa în care un secretar de stat din Ministerul Mediului a devenit unul dintre directorii români ai firmei canadiene ? Oare nu veșnicul șef al patrimoniului din Ministerul Culturii a fost cel care a acceptat și a condus vânzarea patrimoniului cultural de la Roșia Montană ? Actualul proiect de lege cuprinde și prevederea perversă că nu în orice situație ar mai fi nevoie de descărcare de sarcină arheologică. Comisia Națională de Arheologie a fost, începând din anul 2001, decapitată și epurată, pentru a accepta descărcări ilegale de sarcină arheologică la Rosia Montană. Pentru a se înlătura orice risc, ei i-a fost lăsat în anul 2003 doar un rol consultativ, puterea de decizie fiind transferată funcționarilor din minister. Acum aflăm că nici nu mai este nevoie de descărcări arheologice. Prin urmare, patrimoniul național a ajuns la cheremul șmecherilor. Știu dnii Victor Ponta și Daniel Barbu că acesta este un act de trădare națională ? Cum își poate permite Ministerul Mediului să treacă atât de ușor peste faptul că imensul iaz de metale grele și cianuri rezultat din exploatare are fundul alcătuit din roci permeabile, că nu este betonat, că este sprijinit de un baraj de 185 de metri de felul celor care au provocat dezastre în diverse colțuri ale lumii ? Am avut noi vreodată în cursul istoriei un dușman care să-i dorească atâta rău acestei țări ?
Puțini știu că diverselor firme străine le este concesionată nu numai Roșia Montană, ci și întregul patrulater aurifer din Munții Apuseni, precum și părți întinse din Munții Maramureșului și ai Banatului. Roșia Montană este numai regina pe tabla de șah. Dacă va cădea regina, se va prăbuși totul. Nu putem permite să se întâmple asta.
Între cetățenii unei țări democratice și conducătorii lor există un fel de contract, consemnat într-o formă de constituție. Cei dintâi îi aleg pe aceia care să lupte, cu priceperea și cu puterile pe care le au, pentru propășirea nu a lor, ci a țării. Asta jură și aleșii noștri cu mâna pe Biblie, încheind cu « Așa să-mi ajute Dumnezu ! » Așa să-i și ajute ! Când erau în opoziție, actualii guvernanți, ne mai știind ce să facă pentru a obține voturi, au promis că se vor opune proiectului de la Roșia Montană. Iată-i acum cu câtă frenezie și inconștiență își încalcă promisiunile !
Contractul social între popor și conducători se apropie de ruptură. Va sosi clipa în care cetățenii acestei țări vor ieși în stradă și vor striga : « Afară cu vânzătorii de țară ! » Este dreptul lor moral.
Prof. dr. Ioan Piso
Președinte al Fundației Culturale Roșia Montană

Concesionarea Rosiei

http://www.cotidianul.ro/un-act-de-tradare-nationala-221233/


UN ACT DE TRĂDARE NAŢIONALĂ

 

În 27 august, guvernul României a aprobat proiectul de lege care permite exploatarea Roșiei Montane și urmează a o trimite Parlamentului. Am tot sperat că măcar în ultimul moment la guvernanții noștri se va vedea o licărire, dacă nu de patriotism sau de bun simț, fiindcă le-am cere prea mult, măcar de spirit de conservare. În ultimii 23 de ani au fost complici sau au săvârșit următoarele : devalizări de bănci, distrugerea agriculturii, vânzarea bucată cu bucată a fabricilor, înstrăinarea resurselor de petrol și de gaze naturale, tăierea pădurilor. Ce-au pus în loc ? Autostrăzi ? Un sistem uman de sănătate ? Pensii din care să se poată trăi ?
Dintre toate porcăriile făcute de la revoluție încoace, vânzarea Roșiei Montane este cea mai execrabilă. Banii pot fi puși la loc în bănci, fiindcă, nu-i așa ? avem de unde, pădurile cresc la loc, surse alternative de energie se mai pot găsi, agricultura se mai poate pune pe picioare. Mediul natural și patrimoniul național, odată distruse, nu mai pot fi înlocuite. Nici aurul înstrăinat, care de 2000 de ani constituie o bogăție a acestui popor, nu poate fi adus înapoi. Și pentru ce să renunțăm la toate astea, pentru o redevență nu de 4%, ci de 6%, marea realizare a actualului guvern ? Fiindcă toate celalalte câștiguri, locuri de muncă etc. sunt minciuni. Țara noastră acceptă astăzi în genunchi condiții pe care numai marile puteri colonialiste le-au impus coloniilor lor. Am pierdut, fără să știm, vreun război ? Acesta este statutul pe care actualii guvernanți ni l-au asigurat printre țările europene ?
Înfiorător este cinismul cu care i se promite companiei canadiene « dobândirea dreptului de folosință asupra imobilelor din perimetrul de exploatare până în mai 2014 ». Prin aceste « imobile » guvernanții înțeleg casele, grădinile moștenite din moși strămoși, bisericile și morții, iar noi înțelegem că locuitorii care nu pleacă de bunăvoie vor fi izgoniți în mai puțin de un an. Ce vor să demonstreze prin asta, în afara faptului că democrația asta a lor nu este mai bună decât comunismul ? Pentru asta am ieșit unii dintre noi în stradă în decembrie 1989 ?
Iată ce mai citim în impertinentul proiect de lege : « De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană ». În ce privește o dezvoltare durabilă de 15 ani, cred că toată lumea s-a lămurit. Cum stăm cu patrimoniul cultural și cu mediul ? Nu Ministerul Culturii și Ministerul Mediului, plătite din banii noștri, ar trebui să se îngrijească de ele ? Ele sunt însă agenții ale firmei canadiene și, de fapt, ale oricăror firme care au venit spre a jefui România. Nu a fost clar acest lucru din clipa în care un secretar de stat din Ministerul Mediului a devenit unul dintre directorii români ai firmei canadiene ? Oare nu veșnicul șef al patrimoniului din Ministerul Culturii a fost cel care a acceptat și a condus vânzarea patrimoniului cultural de la Roșia Montană ? Actualul proiect de lege cuprinde și prevederea perversă că nu în orice situație ar mai fi nevoie de descărcare de sarcină arheologică. Comisia Națională de Arheologie a fost, începând din anul 2001, decapitată și epurată, pentru a accepta descărcări ilegale de sarcină arheologică la Rosia Montană. Pentru a se înlătura orice risc, ei i-a fost lăsat în anul 2003 doar un rol consultativ, puterea de decizie fiind transferată funcționarilor din minister. Acum aflăm că nici nu mai este nevoie de descărcări arheologice. Prin urmare, patrimoniul național a ajuns la cheremul șmecherilor. Știu dnii Victor Ponta și Daniel Barbu că acesta este un act de trădare națională ? Cum își poate permite Ministerul Mediului să treacă atât de ușor peste faptul că imensul iaz de metale grele și cianuri rezultat din exploatare are fundul alcătuit din roci permeabile, că nu este betonat, că este sprijinit de un baraj de 185 de metri de felul celor care au provocat dezastre în diverse colțuri ale lumii ? Am avut noi vreodată în cursul istoriei un dușman care să-i dorească atâta rău acestei țări ?
Puțini știu că diverselor firme străine le este concesionată nu numai Roșia Montană, ci și întregul patrulater aurifer din Munții Apuseni, precum și părți întinse din Munții Maramureșului și ai Banatului. Roșia Montană este numai regina pe tabla de șah. Dacă va cădea regina, se va prăbuși totul. Nu putem permite să se întâmple asta.
Între cetățenii unei țări democratice și conducătorii lor există un fel de contract, consemnat într-o formă de constituție. Cei dintâi îi aleg pe aceia care să lupte, cu priceperea și cu puterile pe care le au, pentru propășirea nu a lor, ci a țării. Asta jură și aleșii noștri cu mâna pe Biblie, încheind cu « Așa să-mi ajute Dumnezu ! » Așa să-i și ajute ! Când erau în opoziție, actualii guvernanți, ne mai știind ce să facă pentru a obține voturi, au promis că se vor opune proiectului de la Roșia Montană. Iată-i acum cu câtă frenezie și inconștiență își încalcă promisiunile !
Contractul social între popor și conducători se apropie de ruptură. Va sosi clipa în care cetățenii acestei țări vor ieși în stradă și vor striga : « Afară cu vânzătorii de țară ! » Este dreptul lor moral.
Prof. dr. Ioan Piso
Președinte al Fundației Culturale Roșia Montană

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru exploatarea aurului de la Rosia Montana

http://www.mediafax.ro/social/guvernul-a-aprobat-legea-care-permite-exploatarea-la-rosia-montana-si-o-trimite-parlamentului-11275548

Ce mai e de facut acum? Guvernul si toti cei implicati in sustinerea exploatarii de la Rosia Montana, trebuiesc dati in judecata pentru tentativa de genocid si complicitate la tentativa de genocid.

Punctul de vedere al Academiei Romane cu privire la exploatarea aurului de la Rosia Montana

http://www.youtube.com/watch?v=xwzF_0jZcOE




http://proiectromania.wordpress.com/2013/08/27/academia-romana-desfinteaza-proiectul-rosia-montana/

http://proiectromania.wordpress.com/2013/08/27/academia-romana-desfinteaza-proiectul-rosia-montana/

http://www.youtube.com/watch?v=qhZjMG6q1Uk

Tuesday, August 27, 2013

Grofii ne pregatesc "Octombrie Negru"

marți, 27 august 2013

Grofii ne pregatesc "Octombrie Negru"



-In atentia tuturor celor care se mai considera romani-
Grofii vor cu disperare Ardealul! Pe masura ce se apropie centenarul Marii Uniri, isi pierd controlul, paranoia lor atingand cotele Apocalipsei pentru romani. Nu e vorba de unguri ci de grofi, care vor Ardealul ca acum o suta de ani, cand o mana de corcituri slavo-romane, tinand coada imbarligata ungureste (adica ungurizati prin "maghiarizare") tineau in servitute milioanele de romani neaosi dar si mii de tarani alogeni, unguri, secui, cehi, slovaci, sarbi, tigani, armeni, etc. 
Au obtinut cate ceva dupa 1990, cu complicitatea cozilor de topor romanesti. Au revendicat si obtinut zisele "composesorate", adica pamanturi ale statului pe care le foloseau contra serviciu militar, refuzate lor de "comunistii" Maria Tereza si Franz Joseph, in contextul trecerii statului austriac prin reforma, la armata moderna. Au revendicat si obtinut, si aici ticalosia lui Laszlo Tokes a fost fara margini, pamanturi ale statului, preluate de drept de Coroana Romaniei de la Coroana Habsburga in 1918, inventand tot felul de aberatii fara consistenta juridica, gen "Statusul romano-catolic".  
 Au revendicat si obtinut pamanturi pierdute de inaintasii lor la carti, confiscate de statul roman pentru neplata impozitelor si taxelor sau pentru ferocea colaborare cu nazistii germani, in calitate de criminali de razboi. Au revendicat si obtinut proprietati transferate prin reforma agrara de "comunistul" Ferdinand Intregitorul, nu numai taranilor romani ci si la peste 81.000 de familii declarate unguresti. Si asta in conditiile in care reforma s-a facut prin despagubire, magarii fiind platiti integral la valoarea reala in lei aur, inclusiv cei care au parasit Romania, revendicandu-si imaginare drepturi si pierzand in "Procesul optantilor".  Au falsificat, in sprijinul bisericilor lor, acte, inventand pretinse mosteniri si obtinand cu spaga, inclusiv politica, o neasteptata victorie. Si-au facut lobby printre alienatii Occidentului, inventandu-le false descendente "transilvane", cazul cel mai notoriu fiind al sotului sotiei sale asasinate, printul Charles. Ca palma data noua, ii discrimineaza pe romani in propria tara daca nu vorbesc ungureste si, cu un cinism fara margini, mintind ca este vorba despre "Libertate", au ridicat monumentul Hungariei Eterne (adica monumentul celor 13 provincii ale Ungariei Mari) la Arad, iar mai nou vor sa desfiinteze, la Oradea, monumentul lui Mihai Viteazul, nu ca sa repuna in Piata Unirii statuia lui Miklos Horthy calare, ci un monument al unui asa zis increstinator al transilvanenilor: ori "Sfantul Stefan", ori "Sfantul Ladislau". Dar nu le este destul!
Astazi, grofii traiesc euforia unei sanse unice - absurda si deloc necesara modificare a Constitutiei Romaniei in sensul acceptarii "regionalizarii" ca baza a destructurarii nationale. Dupa ce fumigenele patriotarde basiste, de acum doua saptamani, din zisa "secuime" (corect "Terra Olachorum et Siculorum") s-au stins, exponentul lor, Kelemen Hunor s-a asezat la masa tratativelor, insotit de o "ea" mixta si un "el" cu pretentii de ungur pur, desi nu exista asa ceva. Si a obtinut, de la varfurile politichiei romanesti lipsite de cultura istorica, de simt patriotic si de asumare a interesului national, nu numai sprijin tacit ci si sprijin logistic pentru manifestarile pe care le vor declansa dupa data de 12 septembrie. Asadar, pe banii nostri, ai cetatenilor Romaniei, incepand cu 12 septembrie, grofii vor grohai - "Autonomie", organizand crescendo manifestatii pentru destructurarea Romaniei, care vor atinge punctul culminant ca amploare in luna octombrie a.c.
Experienta aratandu-ne ca este inutil sa speram in limpezimea mintii si in dragostea de tara a decidentilor politici si a slugilor din fruntea serviciilor de informatii si contrainformatii (unii dintrei ei chiar fii de grofi), care de 23 de ani urmaresc, in scopul lichidarii morale sau chiar fizice, patriotii si nu tradatorii, se pune intrebarea ce avem de facut noi, Societatea civila? Asteptam pasivi distrugerea marelui vis al tuturor predecesorilor nostri, pentru care acestia au dat de-a lungul secolelor milioane de martiri? Scuipam pe amintirea lui Mihai Viteazul, a lui Horea "Rex Daciae", a "Craiului" Avram Iancu, a lui Vasile Goldis, a Reginei Maria sau a Maresalului? De dragul promisiunii a 30 de arginti "europeni", pe care-i vom accesa sau nu, ii vom lasa pe copiii copiilor nostri fara Tara? Astept raspunsul dvs. readucandu-va in memorie cuvintele prin care Mihai Viteazul, declansand atacul de la Selimbar, a deschis calea primei Uniri a Romaniei: "Cu noi e dreptul si dreptatea! Cu noi e cauza cea buna! Cu noi e Dumnezeu!"
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Presedintele SCMD

Monday, August 26, 2013

Friday, August 23, 2013

Aplaudacii proiectului Rosia Montana

Un film necenzurat si nepublicat in mass-media, despre cum a fost intampinata "Comisia Unesco" la Rosia Montana. Nu stii ce anume sa te doara mai tare in acest film! Oportunismul si inconstienta politicienilor? Sau faptul ca niste oameni au ajuns la un nivel atat de scazut, intelectual si financiar, incat sa isi semneze singuri condamnarea la moarte, urland la cei ce vor sa ii apere si sa ii salveze de lacomia corporatiilor?
Ma intreb, oare cand acei oameni si copiii lor se vor imbolnavi de cancere si vor avea nevoie de sute de mii de euro/dolari ca sa mearga la tratamente in strainatate, oare cine ii va ajuta? Oare prostia merita sa fie ajutata? Dar la victimele colaterale, oamenii ce nu au fost de acord cu proiectul, animalele din zona, pasarile,insectele, pestii din ape, copacii, florile, plantele, muntii , dealurile, campiile, raurile, Dunarea, Marea Neagra, se gandeste cineva? Dar la istoria pe care o vom pierde, la siteurile arheologice din zona? Ca sa nu mai adaug faptul ca pierdem niste resurse valoroase de aur, argint si alte minereuri importante. Dezastru pe toate planurile! Nu am cuvinte suficient de urate in vocabular, pentru a ii descrie pe politicienii din Romania!









http://www.cotidianul.ro/alburnus-maior-vizita-de-dez-informare-la-rosia-montana-220854/


Un nou departament al RMGC – Comisia UNESCO a Parlamentului?
Alburnus Maior: "Vizită de dez-informare la Roşia Montană"

Alburnus Maior: "Vizită de dez-informare la Roşia Montană"
Au fost evitate cu perseverență imobilele aflate în restaurare prin efortul continuu al organizațiilor neguvernamentale și prin implicarea voluntarilor
La Roșia Montană a avut loc o pseudo vizită de informare din partea Ministrului Culturii, Daniel Barbu și a Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, se afirmă într-un comunicat de presă primit din partea preşedintelui Alburnus Maior, Eugen David.

Vizita s-a desfășurat, din momentul lansării invitațiilor către societatea civilă, și până la momentul în care Comisia a părăsit Roșia Montană, sub patronajul explicit și absolut al companiei miniere. Această deplasare din partea Comisiei și a ministrului Culturii, având scopul declarat de “informare și evaluare a proiectului la fața locului, din perspectiva riscurilor pentru patrimoniul cultural”, nu a fost anunțată și către organizațiile de specialiști care au întocmit documentațiile și solicitările de includere în Lista Patrimoniul Universal UNESCO a Roșiei Montane. Aceste solicitări au fost comunicate ministerului încă din 2009 și reamintite oficialilor cu ocazia acestei vizite.
Deși reprezentanți ai Comisiei au afirmat că deplasarea a fost organizată exclusiv de către autorități, Alburnus Maior semnalează următoarele fapte considerate deosebit de grave:
  • Întâlnirile de lucru s-au derulat în spații ale companiei miniere, în clădirea vechii primării, concesionată recent către aceasta, motiv pentru care Alburnus Maior a invitat membrii Comisiei să vină la sediul asociației pentru un dialog pe poziții de egalitate.
  • Atât reprezentanți ai autorităților locale, dar și membri ai Comisiei Parlamentare au fost transportați cu mașini puse la dispoziție de firma minieră.
  • Firma minieră a organizat o manifestație în centrul localități la care au fost aduși participanți cu autocare (chiar si autobuze destinate transportului elevilor) din mai multe localități.
  • Traseul de vizitare a monumentelor din Roșia Montană a vizat strict obiective în proprietatea Gold Corporation. Au fost evitate cu perseverență imobilele aflate în restaurare prin efortul continuu al organizațiilor neguvernamentale și prin implicarea voluntarilor. Mai mult, accesul într-una dintre aceste clădiri - casa parohială unitariană, a fost blocat de angajați ai companiei miniere pentru ca vreun membru al Comisiei să nu accepte invitația de a intra.
  • Pe tot parcursul vizitei jurnaliști și simpli cetățeni care filmau evenimentele și care reușeau să pună întrebări nefavorabile companiei miniere au fost bruscați, loviti și înjurați de persoane purtand uniforma angajatilor RMGC.
  • Firma minieră a asigurat paza membrilor comisiei și ministrului și a imobilului în care s-au derulat discuțiile. Jandarmeria a mobilizat doar 4 jandarmi la manifestația minerilor și vizita Comisiei, în schimb la sediul Alburnus Maior au fost trimiși 8 jandarmi să pazească grupul de localnici care așteptau vizita Comisiei.
  • Pe traseul vizitei Comisiei aveau acces doar vehicule ale firmei miniere, accesul fiind blocat pentru oricine altcineva.
Asociația Alburnus Maior a invitat Comisia Parlamentara sa discute si cu localnicii ce se opun distrugerii patrimoniului la sediul asociației, și nu în clădirea companiei miniere și în atmosfera ostilă alimentată de angajații companiei miniere. Aceștia însă au trimis un reprezentant să negocieze cu localnicii participarea lor la “dezbateri”. Coborât la rândul său dintr- un autoturism proprietate a companiei miniere, Ionuț Munteanu, consilierul Comisiei Parlamentare, a recunoscut în fața membrilor Alburnus Maior că membrii Comisiei NU VOR să discute de fapt cu ei (Filmul evenimentelor aici VIDEO).
Noi la Roșia Montană ne-am săturat să tot vedem autoritățile cum se comportă ca niște departamente ale companiei miniere. Am văzut astăzi același gen de turism practicat de companie cu jurnaliști prin Noua Zeelandă. Dar acești oameni nici măcar nu mimează imparțialitatea, s-au dus toți la un pișcot și o friptură și s-au făcut că nu ne văd la plecare. De la Rosia Montană până la București, România se află sub asediul RMGC. Dar, ceea ce uită reprezentanții autoritaților, dar și compania și presa, e ca noi nu am glumit când am spus că revoluția începe la Roșia Montană”, a declarat Eugen David, președinte Alburnus Maior.
Am fost total dezgustată să văd cum reprezentanți ai unei Comisii Parlamentare responsabilă de soarta acestui patrimoniu, și care în trecut a avut o poziție complet diferita, s-au pus acum la dispoziția companiei miniere. Au preferat vizitele cu jeep-ul sub escorta minerilor în loc să se întâlnească cu tineri ce lucrează voluntar de săptămâni pentru restaurarea caselor din Roșia. Spre deosebire de membrii Comisiei, oricare din acești voluntari se bucură de respectul nostru deplin pentru contribuția lor la salvarea patrimoniului din Roșia Montană”, Claudia Apostol, architect, membru Asociatia ARA.

Accesări:
Publicat Vineri, 23 august 2013