Tuesday, June 21, 2011

ORIGINEA UNGURILOR BAZATA PE TESTE ADN- STUDII GENETICE DESPRE UNGURI

Vedeti si articolul mai vechi pe aceasta tema:
http://andradadaciana.blogspot.com/2009/06/studii-genetice-despre-unguri.html

Mai multe studii genetice gasiti in josul acestul articol, dupa o scurta introducere in genetica. Vizionati si acest film pentru ca si el ajuta la intelegerea modului in care genetica poate stabili originea etnica a unei persoane sau a unui popor.




Cateva din filmele mele cu studii genetice despre unguri au fost date jos de pe youtube in urma unor reclamatii false. De aceea voi pune aici cateva studii genetice, si va rog frumos sa le copiati si sa le dati mai departe, deoarece aceste studii genetice, facute chiar de oameni de stiinta din Ungaria, arata ca ungurii nu sunt urmasii hunilor si maghiarilor, ci sunt in marea lor majoritate descendentii populatiilor locale, maghiarizate cultural.
Astfel, conform oamenilor de stiinta, ungurii sunt cam 50% slavi maghiarizati, vreo 30% sunt romani maghiarizati, iar restul de 20% sunt germani, tigani si uralici.
Faptul ca ungurii NU SUNT DESCENDENTII MAGHIARILOR, demonstreaza ca pretentiile lor teritoriale asupra Romaniei, Slovaciei, Serbiei nu sunt sustinute nici de genetica, toate argumentele istorice invocate de politicienii ungurii fiind FALSE si bazate in exclusivitate pe xenofobismul acestora si pe dorinta lor de a fi grofi pe mosie si de putea face tot ceea ce doresc, fara sa dea socoteala cuiva.
Este important ca un numar cat mai mare de oameni sa cunoasca adevarata origine etnica a ungurilor, tocmai pentru a nu se ajunge la o nenorocire de gen Kosovo, sau pentru a nu se ajunge iarasi la genocid contra romanilor, asa cum s-a intamplat de 3 ori in secolul XX.

Sa intelegem putin cum anume poate ADN-ul arata originea unui om.
Mai intai, ce este ADN-ul? ADN-ul este un program cel putin tridimensional, mai sofisticat decat orice program de calculator, scris cu ajutorul unor molecule, din care este creat corpul fizic al fiintelor vii. Deoarece acest program este foarte mare,pentru a putea fi stocat, a fost impartit in mai multe bucati numite CROMOZOMI. Ca sa fie simplu de inteles, sa ne gandim ca daca un program de calculator este prea mare, este pus pe mai multe discuri sau pe mai multe cipuri de memorie. Deci, cromozomul este asemanator unui cip de memorie.
ADN-ul uman este impartit in 46 CROMOZOMI (cipuri), grupate in perechi de cate 2 cromozomi.
Acest ADN se afla in nucleul celulelor din corpul nostru.
Mai avem insa si un alt ADN care nu se afla in nucleu, ci se afla intr-o organita celulara responsabila cu producerea de energie, si numita MITOCONDRIE.
Deci, avem 2 tipuri de ADN in corpul nostru- ADN-ul nuclear, aflat in nucleu si ADN-ul mitocondrial, aflat in mitocondrie si responsabil de producerea energiei.
Oamenii de stiinta au observat ca ADN-ul mitocondrial se transmite DOAR de la mama la copil,fara a fi modificat, in timp ce ADN-ul nuclear se transmite jumate de la mama si jumate de la tata.
Deoarece ADN-ul mitocondrial e transmis doar de la mama la copil si nu este modificat, inseamna ca toate persoanele care au acelasi ADN mitocondrial se trag din aceeasi MAMA PRIMORDIALA, adica toti au aceeasi stra-stra....-stra bunica. Oamenii de stiinta au observat ca exista un nr mic de tipuri de ADN mitocondrial, ceea ce inseamna ca toti oamenii de azi sunt descendentii unui nr foarte mic de femei, numite EVELE PRIMORDIALE.
ADN-ul nuclear e transmis jumate de la mama si jumate de la tata. Sexul este insa dat de grupa de cromozomi X si Y. O combinatie XX determina aparitia sexului feminin, in timp ce sexul masculin e determinat de combinatia XY. Spermatozoizii si ovulul contin doar jumatate din ADN-ul nuclear, doar 23 de cromozomi. Ovulul contine un cromozom X din cei 2 cromozomi X prezenti in ADN-ul femeii, in timp ce spermatozoidul poate contine fie un cromozom X, fie un cromozom Y. Daca ovulul va fi fecundat de un spermatozoid purtator al cromozomului Y, atunci va rezulta un copil de sex masculin. Daca ovulul va fi fecundat de un spermatozoid ce poarta cromozomul X, atunci va fi fata. Rezulta ca sexul unui copil este determinat doar de spermatozoidul barbatului. Deoarece cromozomul Y il au doar barbatii, iar ei il primesc integral de la tatal lor, iar acesta de la tatal sau etc, rezulta ca toti barbatii care au un anumit tip de cromozom Y, au acelasi stra-stra.....-strabunic.
Oamenii de stiinta au observat ca exista doar cateva tipuri de cromozomi Y, ceea ce inseamna ca toti barbatii de azi se trag de fapt dintr-un nr foarte mic de "Adami primordiali".

In concluzie- studiindu-se cromozomul mitocondrial se poate afla cine anume ne-a fost stra-stra-.....-strabunica pe linie materna, iar studiindu-se cromozomul Y, se poate afla cine anume a fost stra-stra-...-strabunicul pe linie paterna.

STUDII GENETICE DESPRE UNGURI:

 1.Diversitate cromozomiala in Europa
http://evolutsioon.ut.ee/publications/Rosser2000.pdf

2.Genetica umana in Europa - populatia ungureasca veche (in limba engleza)
http://www.nature.com/ejhg/journal/v8/n5/abs/5200468a.html

3.Comparatia ADN-ului mitocondrial al ungurilor de azi si de acum 1000 de ani
http://dienekes.blogspot.com/2007/07/ancient-hungarian-mtdna.html

4. Analiza cromozomului Y al ungurilor antici si al unor grupuri de oameni ce vorbesc azi limba maghiara

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

5. ADN-ul mitocondrial al ungurilor comparat cu ADN-ul mitocondrial al altor popoare europene- 5%  origine asiatica. Si tiganii provin tot in India si au haplogrupul mitocondrial  M, specific zonei Indo-Gangetice, adica zonei India-Pakistan. Acest haplogrup M este intalnit la cel putin 5% din populatia Ungariei considerata "unguri puri", ceea ce arata ca inclusiv tiganii au fost supusi procesului agresiv de maghiarizare si au fost si ei transformati in "unguri puri, urmasi ai lui Attila ".

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17585514?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=3&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed#

6. Cei mai apropiati genetic de unguri sunt indienii din India

http://www.krepublishers.com/02-Journals/IJHG/IJHG-06-0-000-000-2006-Web/IJHG-06-3-177-280-2006-Abst-PDF/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K-Text.PDF

7. Analiza ADN cuman
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

8. Secuii si ceangaii sunt diferiti genetic
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17532745

Tuesday, June 14, 2011

Războiul imagologic împotriva României dus de ţările din blocul comunist

http://www.jurnalul.ro/special/special/kgb-a-instrumentat-comploturi-contra-lui-nicolae-ceausescu-566844.html

KGB a instrumentat comploturi contra lui Nicolae Ceauşescu
Dezvăluiri senzaţionale: România, în arhivele CIA înainte şi după Ceauşescu
Autor: FLORIN MIHAI
2 februarie 2011

Pe baza documentelor declasificate recent din arhive americane, germane şi sovietice, istoricul american descrie planul Kremlinului, vechi de peste 40 de ani, de izolare şi compromitere a României.

În primii ani de "originală democraţie”, imaginea României rămăsese la fel de proastă ca pe vremea "Împuşcatului”. Speriaţi de ştirile care le parveneau prin intermediul marilor agenţii de presă, nici investitorii nu se înghesuiau. Izolarea se datora, susţine istoricul american Larry Watts, unei campanii orchestrate decenii de-a rândul de la Kremlin, cu sprijinul aliaţilor loiali.

***********************************************************************************

continuarea o găsiţi în  "Jurnalul Naţional".

De menţionat este faptul că războiul de imagine împotriva României începuse imediat după încetarea primului război mondial şi reunificarea României.
 În pozele de mai jos veţi vedea planul Ungariei de "AGRESARE A ROMÂNIEI LA PACE", conform planurilor întocmite de Horthy şi de Henric Werth, ministrul de război al Ungariei, pe principiul "ROMÂNIA STAT IZOLAT ".
 Pozele sunt din cartea istoricului militar Mircea Dogaru, numită : "Românii şi maghiarii în Grădina Maicii Domnului". 

Poza marita 


Poza 2 marita